Elicopter SMURD, defecţiune în timpul unei misiuni

Un elicopter SMURD din Craiova, solicitat în Târgu-Jiu să preia un bebeluș care avea convulsii, a avut, miercuri, o problemă tehnică și nu s-a mai putut ridica de la sol. 

Echipa medicală s-a întors cu o ambulanță la Craiova, iar copilul a fost preluat de un alt elicopter, care l-a dus la Timișoara. Incidentul s-a produs miercuri, în timp ce elicopterul era într-o misiune în orașul Târgu-Jiu. În timp ce se afla pe heliport, pilotul a constatat că elicopterul are o problemă la unul dintre motoare și a decis să anuleze zborul.

Echipa medicală s-a întors la Craiova cu o ambulanță din județul Gorj, în timp ce comandantul echipajului a rămas la elicopter. „A venit elicopterul de la Craiova ca să preia copilul și s-a defectat. Ambulanța a preluat echipajul de pe elicopter și echipamentul și a plecat la Craiova să-i ducă și între timp elicopterul de la Arad a venit pentru copil. Copilul de două zile are convulsii și a fost dus la Timișoara ", a declarat, corespondentului Mediafax, Constantin Mitroi, directorul SAJ Gorj.

Ulterior, elicopterul a pornit

Comandantul echipajului a anunțat că, în cele din urmă, a pornit și celălalt motor și a decolat la Craiova.

„La repornire au funcționat ambele motoare, dar din motive de siguranță s-au întors la Craiova, iar bebelușul a fost preluat de elicopterul de la Arad, care a transportat elicopterul la Timișoara. La o a doua pornire a pornit și celălalt motor și a decolat la Craiova, nu au rămas cu elicopterul acolo", a precizat, pentru Mediafax, Eugen Fricosu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel