Elicopter prăbușit Siutghiol. Minutele morții pentru echipajul SMURD

În “filmul” desfășurării evenimentelor de la la Lacul Siutghiol apar mai multe neconcordanțe. Când s-a prăbușit elicopterul? Când a aflat televiziunea locală că s-a produs un accident aviatic? Când au anunțat televiziunile naționale că s-a prăbușit elicopterul?

Potrivit spuselor lui Raed Arafat, la ora 16.11 s-a prăbușit elicopterul. Jurnaliștii de la Neptun TV, televiziunea locală, au fost sunați, la ora 16.15, de un martor care a văzut aparatul de zbor pe lac. La ora 16. 20, reporterii Neptun TV au fost trimiși la fața locului. În jurul orei 16.20, România TV și Realitatea TV au prezentat informația.

"La 16.15, am fost sunați un locuitor al Constanței care a văzut accidentul. Deja la ora 16.20, reporterii au plecat la fața locului. Am fost anunțați de un martor care se afla acolo și a văzut exact când s-a prăbușit elicopterul. Nu am fost sesizați de nicio instituție", ne-a spus Neptun TV.

Mai mulți martori ai prăbușirii elicopterului au declarat că au sunat în minutul următor la 112. Unul dintre martori a precizat că a fost informat că serviciul de salvare știe deja de accident. Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), care are contract cu 112, nu a fost anunțată, pentru că elicopterul nu s-a prăbușit pe mare, ci în lac. Dacă ar fi fost anunțată, spune directorul instituției, Iulian Crețu, o șalupă ARSVOM ar fi ajuns în cinci, maximum zece minute, la locul prăbușirii elicopterului. ARSVOM are o șalupă pe Lacul Siutghiol, care a ajuns la locul prăbușirii abia la ora 16:50, după ce directorul s-a autosesizat, văzând știrea la televizor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel