ELICOPTER PRĂBUȘIT SIBIU. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Gabriel Titiana, pilotul elicopterului care s-a prăbuşit în judeţul Sibiu, a fost operat luni, fiind înlăturată aproape 30 la sută din zona cu arsură de grad trei, a declarat directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.

"Operaţia a durat aproximativ trei ore, s-a excizat 30 la sută din suprafaţa arsă de grad trei cu care a venit la internare - aproximativ 38 la sută din suprafaţa corpului - şi am acoperit-o cu grefă de la el în pondere de aproape 10 la sută, iar 20 la sută cu grefă din banca de piele", a spus Cristian Niţescu.

CITEȘTE ȘI: ELICOPTER MILITAR PRĂBUȘIT la SIBIU. Mărturiile unui cioban: "Era tăiat rău pe faţă şi ars peste tot"

El a precizat că pacientul s-a comportat normal în timpul operaţiei, iar în prezent este intubat, dar speră că starea acestuia se va îmbunătăţi.

"Aşteptăm evoluţia, poate că în următoarele zile vom reuşi să-l detubăm, acum este în continuare intubat. El a avut arsuri torace posterior lateral, abdomen lateral, fesă dreaptă şi faţă posterioară braţ drept. Nu a avut arsuri de căi respiratorii superioare, în schimb a avut un corp străin, probabil vreun plastic din vizieră sau de la cască, care a reuşit să fie scos prin bronhoscopie sâmbătă. Practic, din punct de vedere pulmonar este bine", a mai spus Niţescu.

Niţescu a precizat că în această săptămână nu se mai ia în calcul o posibilă intervenţie în cazul pilotului, iar săptămâna viitoare se va face o reevaluare şi se va analiza atunci dacă este necesară o nouă operaţie.

Prognosticul este foarte rezervat în cazul pilotului, dar medicii sunt optimişti, a mai spus Niţescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel