ELICOPTER PRĂBUȘIT. Reacția lui Ciutacu după acuzațiile care i se aduc lui Arafat

Accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol a lăsat în urmă lacrimi, revoltă și multe semne de întrebare. Patru oameni au murit, iar până acum nu se știe cauzele care au dus la tragedia care a îngrozit o țară întreagă. Mulți au fost cei care s-au grăbit să arunce vina pe Raed Arafat.

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii "Ediția de seară", a comentat acest subiect și a scris pe blogul său despre "isteria anti Raed Arafat" după accidentul aviatic din județul Constanța.

"Hai că m-am enervat cu isteria asta anti-Aarafat. Și o s-o iau metodic.
– Eu sunt unul dintre cei, puțini, care, chiar și în vârful popularității sale, s-au pișat împotriva vântului și au susținut apăsat că nu trebuie mitizat.
– Eu sunt cel care s-a declarat public deranjat de încercarea de sacralizare a personajului (împreună cu Isărescu) și de apetența lui pentru vedetism.
– Eu sunt cel care, veșnic, a găsit pete-n soare unui, totuși, creator de sistem funcțional din nimic, cu menționarea obsesivă a distrugerii în paralel a Ambulanței (altfel, oricum un serviciu public mort).
– Eu sunt cel care a subliniat că serviciul privat SMURD, ONG de utilitate publică, s-a dezvoltat (mai ales) cu finanțarea statului.
El știe poziția mea publică la adresa lui și-l deranjează. Ne cunoaștem, știe și că-s amic (mult după ce-mi exprimasem public opiniile) cu unul dintre inamicii lui tradiționali, dar n-a încercat niciodată să ne apropiem ori să-mi cenzureze spusele.

Cu toata respingerea magnetică polară dintre noi, l-am căutat, pe meserie, de două ori în viață. Prima dată, la rugămintea soției unui coleg, să-i găsesc pilitorul intoxicat cu gaze și dispărut cu salvarea în comă alcoolică. A doua, într-o incercare disperată de a-mi găsi, la multe ore după, o rudă decedată subit în tragicul dement al Bucureștilor. De fiecare dată, a răspuns din prima, s-a comportat impecabil, a raportat militărește și inginerește și n-a bătut nici un apropo.

Astăzi, Raed e, după oribilul accident de pe Siutghiol, ținta piept nr. 1. I se reproșează totul, de parcă el i-ar fi inecat pe nefericiți ca pe puii nedoriți de pisic. Cred ca unele dintre acuze, nici pe departe toate, au justificarea lor. În locul lui, aș pleca scurt. Pentru că se încheie o epocă. Dar, cum nu sunt în locul lui, nu pot să nu văd – și să nu strig! – că toată această campanie scelerată împotriva lui e ultima și cea mai hidoasă uman zvârcolire de răzbunare a hydrei băsiste. Și mi-e scârbă, îmi vine să vărs...", a scris Victor Ciutacu pe blogul său, loc unde a postat și un video. Articolul scris de jurnalistul România TV se numește "Arafate, pleacă, bre, lasă-i în durerea lor!".

Ce a declarat, marți seară, Raed Arafat

Secretarul de stat al MAI Raed Arafat a afirmat, marți seară, că dacă va fi găsit vinovat pentru prăbușirea elicopterului SMURD își va da asuma responsabilitatea și va demisiona.

„Dacă va ieşi doctorul Arafat vinovat, automat îmi asum responsabilitatea că sunt vinovat şi am plecat. Dacă iese cineva vinovat, automat o să spunem, uite, acolo este vinovatul. Dar trebuie să lăsam ancheta să meargă ca să avem rezultatele, aşa cum facem acum, este imposibil să avem o concluzie. Orice situaţie de acest gen trebuie să fie analizată la rece de către experţi, deja o echipă de experţi pentru accidente aviatice s-a deplasat inclusiv de la Eurocopter. Orice investigaţie trebuie lăsată pe mâna celor care investighează cazul şi aici este vorba şi de Procuratură, care investighează şi va sta de vorbă cu toţi martorii. După acest lucru va putea fi trasă o concluzie", a arătat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel