Dan Voiculescu, ELIBERAT din închisoare

Scutaru Cristina / 08 iun 2017 / 08:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au admis, joi, cererea de eliberare condiţionată formulată de Dan Voiculescu. 

UPDATE: Decizia nu este definitivă

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au admis, joi, cererea de eliberare condiţionată formulată de Dan Voiculescu. 

Știrea inițială:

Termenul inițial pentru judecarea cererii fusese stabilit pe 22 iunie, acesta fiind însă schimbat pentru 8 iunie.

O comisie de la Penitenciarul Rahova a analizat, pe 24 mai, cererea de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu și a înaintat documentaţia la Judecătoria Sectorului 5.

Dan Voiculescu a mai încercat să iasă din închisoare înainte de termen, însă cererea sa a fost respinsă definitiv în ianuarie 2017 de Tribunalul București.

DNA s-a opus atunci ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiționat, pe motiv că acesta a executat prea puțin din pedeapsa primită în dosarul ICA și sunt nereguli în legătură cu cele 11 cărți scrise în penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi beneficiat de o reducere a condamnării.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

[citeste si]

Curtea de Apel București a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.11