Elevii vrânceni invitaţi să promoveze judeţul prin intermediul unui concurs de legende

Elevii de gimnaziu şi liceu din Vrancea şi profesorii acestora sunt invitaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea să se înscrie în concursul 'Legendele uitate ale Vrancei', care are ca scop promovarea judeţului prin intermediul legendelor culese de elevi, potrivit instituţiei.

'CJ Vrancea lansează provocarea elevilor de gimnaziu şi de liceu, coordonaţi de profesorii de istorie, de a promova judeţul Vrancea prin intermediul concursului 'Legendele uitate ale Vrancei'. Prin această competiţie ne dorim să creştem prestigiul judeţului nostru prin promovarea istoriei şi a folclorului local şi să motivăm elevii să cunoască trecutul legendar al Vrancei', se afirmă într-un comunicat de presă al CJ Vrancea.

În cadrul concursului, elevii de gimnaziu au sarcina de a se deplasa în diverse localităţi din judeţ pentru a intra în legătură cu persoane care cunosc vechi legende vrâncene, pe baza cărora vor realiza un text (jurnal de călătorie) despre legenda culeasă, însoţit de câteva fotografii sugestive.

Pe baza legendelor culese de către elevii de gimnaziu, elevii de liceu vor avea sarcina de a realiza un film de prezentare de 3 - 5 minute cu titlul 'Legendele uitate ale Vrancei'. Profesorii de istorie din judeţ sunt aşteptaţi să înscrie echipele participante în concurs până la data de 4 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel