Elevii se revoltă. Scandal înainte de moțiunea de cenzură

Criza politică este văzută ca un pericol pentru educație, conform Consiliului Național al Elevilor.

Reprezentanții elevilor din România își exprimă regretul față de modul în care formațiunile politice tratează subiectul educației, prin evidențierea faptului că revendicările Consiliului Național al Elevilor au fost surclasate de interesele politice și dorința acerbă de a dobândi puterea.

Intrarea într-o nouă criză politică reprezintă un pericol pentru educație, întrucât ne vom afla din nou în situația în care decizii importante pentru acest sector - considerat prioritate națională doar la nivel declarativ - vor fi tergiversate, lăsând elevii, beneficiari direcți ai educației, într-un plan secundar pe scena politică. Analfabetismul funcțional, lipsa unor măsuri coerente care să nuanțeze dimensiunea socială a educației, absența unor politici publice relevante pentru educație (precum transportul elevilor și necesitatea respingerii OUG 51/2019) nu sunt subiecte cheie pentru parlamentari, a căror singură prioritate este jocul politic, și nu implementarea unor viziuni pe termen lung care să ducă la o creștere a calității și a gradului de participare și incluziune în sistemul educațional.

Climat educațional bazat pe echitate

Consiliul Național al Elevilor va continua negocierea cu partidele politice și nu se va abate de la scopul de a introduce pe agenda parlamentară cât mai multe inițiative legislative care să aibă ca obiectiv primordial crearea unui climat educațional bazat pe echitate. Prin campania Educația prioritară - nu doar în campania electorală!, care va consta în diseminarea unor scrisori de angajament pentru candidații la alegerile locale, scrisori care vor fi asumate și de structurile naționale ale partidelor, CNE își dorește să creeze un context de dezbatere și participare pentru un sistem educațional incluziv.

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, CNE susține că ”am văzut zilele acestea negocieri peste negocieri. Negocieri pentru moțiune, pentru organizarea alegerilor, dar nu am văzut nici măcar un partid care să negocieze pentru o educație de calitate. Acest aspect spune multe despre nivelul clasei politice din România - personalități politice mici, care sunt, în momentul de față, complet iluzionați de putere. S-au ambiționat și, în două săptămâni, au trecut prin Parlament o moțiune. OUG 51 rămâne în sertare de luni de zile. Domnule Orban, domnule Ciolacu, domnule Barna, domni și doamne cu funcții importante în Parlamentul României, când o să vă treziți la realitate și o să luptați pentru o educație a tuturor? Când o să vină timpul să vă retrageți de pe scena politică, doar atunci veți regreta că, preocupați de număratul voturilor, pe noi, elevii din România, nu ne-ați luat în calcul. Iar când mandatul vi se va încheia iar nepoții vă vor întreba de ce educația arată cum arată, sper să aveți tăria de caracter să fiți sinceri cu ei - măcar cu ei”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel