Elevii români se întorc plini de medalii de la Olimpiada Internațională de Matematică

[] []

16 iul 2015 / 11:33
Salveaza PDF Comentarii

O medalie de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz: bilanţul participării româneşti la a 56-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Olimpicii români au obţinut şase premii - o medalie de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz - la a 56-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 4 - 16 iulie, în Chiang Mai (Thailanda). Ediţia din acest an a reunit peste 570 de concurenţi din 104 ţări.

Laureată cu argint la ediţia de anul trecut, Simona Diaconu, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a adăugat în palmares o medalie de aur, performanţă care-i confirmă rezultatul de acelaşi nivel reuşit în primăvară, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ştefan Spătaru („aur" în 2014), Theodor Andrei Andronache („argint" în 2014) şi Marius Ioan Bocanu, toţi elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Ciprian Mircea Bonciocat, elev al Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Capitală. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Bogdan Puiu (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi).
Lotul olimpic al României a fost însoţit de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonator al lotului şi preşedinte al Societîţii de Ştiinţe Matematice din România, conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti) şi Mihail Bălună, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Bucureşti. Pregătirea echipei s-a realizat în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Reamintim că prima ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică s-a desfăşurat în România, în anul 1959, fiind iniţiată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Au participat 7 state: Bulgaria, Polonia, Ungaria, fosta Republică Democrată Germană, fosta U.R.S.S., ex-Cehoslovacia şi România. În prezent, peste 100 de ţări, de pe 5 continente, participă anual la această competiţie.
Delegaţia României revine în ţară, vineri 17 iulie, ora 13:05, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29