Elevii: Priorităţile senatorilor sunt atât de DEPARTE de nevoile noastre

Mai multe asociaţii de elevi nu sunt de acord cu proiectul de lege care alocă 350 de lei pentru uniforma fiecărui elev. Ei spun că banii ar trebui folosiți în altă direcție.




Elevii nu sunt de acord cu aprobarea de către Senat a proiectului de lege care alocă 350 de lei pentru uniforma fiecărui elev, scrie adevărul.ro . Mai multe asociații de elevi fac un apel către deputaţi să voteze împotriva acestei propuneri legislative. Ei spun că că această măsură este una ineficientă şi nu rezolvă în nici un fel problema siguranţei elevilor, iar banii ar putea fi folosiți pentru lucruri mai importante.

"Considerăm îngrijorător faptul că priorităţile senatorilor sunt atât de depărtate de nevoile reale ale elevilor. Achiziţionarea de uniforme nu este o măsură necesară, iar fondurile alocate pentru uniforme ar putea fi folosite în achiziţionarea de dispozitive conectate la internet. Ne arătăm profund dezamăgiţi de această măsură şi considerăm că nu rezolvă problemele, autorităţile trebuind să se asigure de promovarea incluziunii şi de respectarea legii privind siguranţa elevilor”, a declarat Sabina Spătariu, preşedinte Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Potrivit elevilor, măsura  distrage atenţia de la adevăratele probleme ale sistemului de învăţământ şi foloseşte fonduri care ar putea fi utilizate în renovări sau achiziţionarea de dispozitive conectate la internet.

Senatul a adoptat marţi un proiect de lege aflat în procedură de urgenţă prin care fiecare elev ar putea beneficia de 350 de lei din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru achiziţionarea de uniforme şcolare.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel