Elevii și studenții cer sprijinul Guvernului. Întâlnire cu premierul interimar

Prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu şi miniştrii Muncii şi Finanţelor, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, precum şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv s-au întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai organizaţiilor studenţilor şi elevilor.

'Am fost şi rămân un partener de dialog şi un susţinător al finanţării adecvate a domeniului educaţiei şi cercetării, în funcţie, desigur, de posibilităţile bugetare. Mă simt cu atât mai responsabil de susţinerea bugetului educaţiei şi cercetării, cu cât încă deţin acest portofoliu. Majorarea salariilor personalului din educaţie, măsură adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, constituie o premisă favorabilă', a precizat Cîmpeanu.

Reprezentanţii organizaţiilor studenţilor şi elevilor au solicitat Guvernului sprijin pentru alocarea a 6% din PIB domeniului educaţiei, finanţare care să se reflecte în investiţiile din sistem, în creşterea finanţării de bază, în burse, în condiţiile de cazare din cămine şi decontarea serviciilor de transport.

'O altă solicitare a reprezentanţilor organizaţiilor elevilor a vizat adaptarea programei şcolare la piaţa muncii, astfel încât să crească numărul absolvenţilor care sunt angajaţi după finalizarea studiilor. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a reiterat sprijinul Guvernului României pentru domeniul educaţiei şi cercetării, arătând că solicitările venite din partea reprezentanţilor mediului universitar şi preuniversitar vor fi avute în vedere la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2016'.

De asemenea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi-a arătat preocuparea pentru susţinerea educaţiei, afirmând că banii alocaţi acestui domeniu reprezintă 'o investiţie, nu o cheltuială'.

'Guvernul a fost şi rămâne preocupat de adaptarea programei şcolare la cerinţele pieţei muncii şi de sprijinul acordat tinerilor absolvenţi pentru a-şi găsi un loc de muncă în concordanţă cu studiile lor. În acest sens, ministrul Muncii a amintit programele 'Garanţie pentru tineri', 'Primul Job', măsuri de sprijin pentru angajatorii care încadrează în muncă tineri absolvenţi. De la începutul anului, aproximativ 155.000 de tineri au fost încadraţi în muncă, fapt care arată că aceste măsuri şi programe produc efecte pozitive', a susţinut Rovana Plumb. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel