Elevii, FĂRĂ telefoane mobile! Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat miercuri, la Buzău, că vrea ca telefoanele mobile să nu mai fie folosite în timpul orei şi că susţine proiectul prin care elevii să nu mai facă de serviciu pe şcoală.

"Îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală, îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se păstreze telefoanele mobile în timpul orei, îmi doresc din punctul acesta o eficientizare a întregului proces instructiv educativ, dar pentru asta avem nevoie şi de parteneri, autorităţile locale şi, de ce nu, mass-media", a precizat Liviu Pop.

Potrivit sursei citate, o decizie finală va fi luată după dezbaterea amplă pe Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar unde se va decide alături de parteneri, părinţi şi elevi.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a participat miercuri, la Buzău, la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor.

Liviu Pop a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că din această toamnă, elevii nu vor mai fi nevoiţi să stea de serviciu la intrarea în şcoli, aceştia fiind înlocuiţi de cadrele didactice auxiliare şi cadrele nedidactice.

"Vă mărturisesc că nu sunt susţinătorul acelui elev de serviciu. Violenţa în şcoală este descrescătoare. (...) Dar elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară ca noţiune, pentru simplul motiv că scoatem din timpul actului de educaţie un elev, îl punem acolo la şcoală ca să facă ce? Intrare, ieşire. Cred că putem găsi la nivelul unităţilor şcolare resurse suficiente în rândul cadrelor didactice auxiliare, care să stea la poartă să facă evidenţa elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care să fie uneori expuşi dacă nu avem pază în şcoală. (...) Eu cred că la începutul anului şcolar putem să eliminăm noţiunea elevului de serviciu pe şcoală", a spus ministrul Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel