Elevii din anii terminali pot merge la școală, indiferent de scenariu. CNE: Ministerul Educației să revină cu clarificări 

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Alexandra de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Alexandra de la Pixabay

Consiliul Național al Elevilor a reacționat cu privire la decizia ca elevii din anii terminali să fie prezenți la școală în format fizic, indiferent de scenariu.

În cursul zilei de sâmbătă, ministrul Educației și ministrul Sănătății au emis un ordin comun ce modifică Ordinul nr. 3235/93/2021, care reglementa modul de funcționare a unităților de învățământ în actualul context epidemiologic, în sensul în care elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a să poată veni la școală în format fizic, indiferent de scenariul de funcționare în care este încadrată localitatea.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Național al Elevilor amintește că „încă de când acest subiect a fost lansat în spațiul public de către ministrul Educației, Consiliului Național al Elevilor s-a poziționat ferm și a solicitat ca elevii din clasele terminale care vor susține examene naționale în acest an școlar să aibă dreptul de a alege dacă vor să meargă la școală în format fizic sau online atunci când școala se află în scenariul roșu.”

„Astfel, salutăm decizia ambelor ministere de a oferi această posibilitate propusă de Consiliul Național al Elevilor, în așa fel încât dreptul la sănătate să nu fie în niciun fel afectat.”, precizează CNE.

CNE: Este absolut necesar ca Ministerul Educației să revină cu clarificări 

Cu toate acestea, este absolut necesar ca Ministerul Educației să revină cu clarificări în cel mai scurt timp, astfel încât să ne asigurăm că elevii, părinții și directorii unităților de învățământ din scenariul roșu vor cunoaște toate procedurile adiacente acestei decizii. În acest sens, Consiliul Național al Elevilor solicită transmiterea, în teritoriu, pe cale oficială, de către Ministerul Educației, a posibilității părinților/elevilor majori de a opta pentru forma în care doresc să meargă la școală, atunci când unitatea de învățământ este încadrată în scenariul roșu.

Totodată, considerăm că modul în care va fi făcută rotația în sistemul hibrid, în cazul în care numărul elevilor care doresc prezență fizică depășește jumătate din efectivul clasei, ar trebui explicitat cât de curând, pentru a nu exista lacune în deciziile de la nivelul unităților de învățământ.

„Salutăm decizia ministrului Educației și a ministrului Sănătății de a le permite elevilor din clasele terminale aflați în scenariul roșu să opteze pentru cursurile în format fizic sau în format online. În același timp, considerăm că este necesar ca Ministerul Educației să înceapă consultările alături de partenerii de dialog social, pentru a identifica cele mai bune metode prin care elevii din clasele terminale pot recupera decalajele pe care le-au acumulat în ultimele luni, fără a-și pune sănătatea în pericol. Putem vorbi inclusiv despre realizarea unui orar modular, care să presupună prezența fizică la școală a elevilor din clasele terminale doar pentru materiile de examen. Cert este că noi toți ne aflăm într-o cursă contratimp, al cărei capăt se afla în mai puțin de 4 luni, la examenele naționale.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy