Elevi români, premiați la Olimpiada Internaţională de Informatică

România, primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022. Cîmpeanu, mesaj la întoarcerea în ţară a lotului campion
România, primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022. Cîmpeanu, mesaj la întoarcerea în ţară a lotului campion

Lotul olimpic al României a cucerit patru medalii - trei de argint şi una de bronz - la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Kazan (Rusia), în perioada 12 - 19 august. 

Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, prin obţinerea acestor medalii România îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul pe medalii all times, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint şi 26 de bronz.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Popa (clasa a XI-a, Liceul teoretic 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui, laureat cu bronz în 2015), Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a, Colegiul Naţional 'Dinicu Golescu' din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Bucureşti, a obţinut medalia de bronz.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit 308 concurenţi din 80 de ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel