Elevi români, premiați la Olimpiada Internaţională de Informatică

România, primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022. Cîmpeanu, mesaj la întoarcerea în ţară a lotului campion
România, primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022. Cîmpeanu, mesaj la întoarcerea în ţară a lotului campion

Lotul olimpic al României a cucerit patru medalii - trei de argint şi una de bronz - la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Kazan (Rusia), în perioada 12 - 19 august. 

Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, prin obţinerea acestor medalii România îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul pe medalii all times, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint şi 26 de bronz.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Popa (clasa a XI-a, Liceul teoretic 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui, laureat cu bronz în 2015), Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a, Colegiul Naţional 'Dinicu Golescu' din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Bucureşti, a obţinut medalia de bronz.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit 308 concurenţi din 80 de ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel