Elevi români, medaliați cu aur la Olimpiada Internaţională de Fizică

Două medalii de aur şi trei de argint au fost câştigate de elevii Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti la cea de-a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică desfăşurate în Elveţia, în perioada 11-17 iulie. 

Potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ remis duminică AGERPRES, toate cele cinci medalii reprezentând palmaresul lotului naţional de fizică al României la această competiţie au fost câştigate de elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Astfel, medaliile de aur au fost câştigate de Ştefan Eniceicu şi Răzvan Radu, iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc şi Tudor Creţu.

În competiţie au fost înscrişi 450 de elevi din 90 de ţări. Potrivit comunicatului, şi lotul naţional de matematică al României a câştigat şase medalii la cea de-a 57-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Hong Kong în perioada 6-16 iulie.

Printre câştigători s-au aflat Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi şi Ioan Laurenţiu Ploscaru - medalii de argint, şi Tudor Plopeanu - medalie de bronz. De asemenea, şi Teodor Andrei Andronache şi Tudor Plopeanu sunt elevi la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel