Elevi olimpici, uitați de Guvernul Cioloș

Unii dintre elevii care au participat la olimpiada de Astronomie și Astrofizică 2016 nu au fost premiați de Guvernul Cioloș. România a participat cu două echipe, iar singurii pentru care Ministerul Educației a efectuat premierea sunt cei care au beneficiat de decontarea deplasării. 

Întâmplarea a fost relatată de un profesor din Timișoara, cititor al DCNews. Iată relatarea. 

Aşa cum rezultă din lista publicată pe site-ul ministerului: au fost premiaţi olimpicii internaţionali care au primit medalii la competiţiile ce s-au desfăşurat în luna decembrie (2016). Printre premianţi se regăsesc şi unii dintre elevii care au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (OIAA 2016) care s-a desfăşurat la Bubaneshwar, India, în perioada 9-19 decembrie 2016. Asta e problema! Au fost premiaţi doar elevii din prima echipă a României (pentru deplasarea cărora costurile au fost suportate de minister) şi nu au fost premiaţi elevii din echipa Romania Guest (cei care şi-au plătit singuri deplasarea în India).

Culmea este că echipa Romania Guest a obţinut în finalul competiţiei locul 5 pe naţiuni, iar echipa Romania a obţinut locul 12! Aceste afirmaţii se pot verifica pe site-ul oficial al competiţiei (http://www.ioaa2016.in/team-competition-rankings/).

România participă la OIAA cu două echipe datorită rezultatelor excelente obţinute de-a lungul anilor la această competiţie. Ministerul plăteşte doar deplasarea echipei Romania , iar elevii din echipa Romania Guest trebuie să suporte cheltuielile de transport şi de cazare (circa 12000 lei au fost aceste cheltuieli). Nu înţeleg de ce MENCS nu îi premiază şi pe ceilalţi elevi, aşa cum a făcut-o anul trecut!

Iată lista completă cu elevii premiați: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Invatamant-Preuniversitar/2016/olimpiade/Lista%20olimpicilor%20internationali%20pentru%20premiere%202_2016.pdf

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel