Elevi notaţi greşit la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016. "Este un rateu incredibil"

Andreea Paul susţine că 93% dintre elevii de clasa a VIII-a care au făcut contestaţii la Evaluarea Naţională au fost notaţi greşit şi subliniază că este nevoie de o reformă radicală a sistemului de învăţământ şi a celui de evaluare.

'Concluzia dramatică este că ierarhia rezultată în urma modernului sistem de evaluare naţională şi repartizare electronică este eronată. Este un rateu incredibil al evaluării naţionale. (...) Dramatic rateul evaluărilor naţionale: în 93% din cazurile contestate ale elevilor de clasa a VIII-a au fost notaţi greşit', afirmă Andreea Paul într-un comunicat.

Ea spune că Evaluarea Naţională din acest an este încă un argument al faptului că sistemul de educaţie din România este 'defect'. Andreea Paul arată că în total au fost contestate 6,9% din note la Evaluarea Naţională. În urma contestaţiilor, nota a fost mărită în 4.432 de cazuri şi micşorată în 1.140, adaugă ea.

Deputatul PNL precizează că o notă se modifică dacă diferenţa dintre nota iniţială şi cea obţinută în urma contestaţiei este mai mare de o jumătate de punct, excepţie de la regulă fiind notele de peste 9,50 care sunt amendate indiferent cât de mică este diferenţa dintre rezultatul iniţial şi cel obţinut în urma contestaţiei.

Andreea Paul precizează că în judeţul Satu Mare, din 216 contestaţii, doar în 16 cazuri a fost confirmată, la recorectare, nota iniţială (7,4%), iar în judeţul Tulcea au fost confirmate 10 note, din cele 127 contestate (7,87%).

'Nu contează, în acest context, dacă în urma contestaţiilor au fost mai multe măriri sau mai multe micşorări de note. Important şi îngrijorător, ba chiar de-a dreptul revoltător, este faptul că situaţiile în care nota iniţială a fost confirmată la virgulă în urma contestaţiei au fost extrem de rare - în jur de 7%. Abia în 7 cazuri din 100 putem spune că notele obţinute sunt cele corecte! Priviţi situaţia şi aşa: în 93% din cazuri, elevii de clasa a VIII-a, care au dat examenul de intrare în liceu, au fost notaţi greşit. 93%!', completează ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel