Elevi și profesori, greșeli pe bandă rulantă: Vine valul și ne va considera pe noi anacronici

Jurnalista Cora Muntean a povestit câte greșeli gramaticale a auzit în ziua în care a început școala, făcute și de părinți, dar și de dascăli.

"În unele țări europene, unde s-a pus cloșcă mama democrației, dacă mergi cu copilul pe stradă în timpul școlii, a orelor de curs, te poate opri poliția și o încurci rău. Am trecut astăzi pe la un mall. Hoarde de copii; cu părinți, cu dascăli. O doamnă învățătoare tânără îl apostrofa pe un copil: "ai zis că stai dăcât un sfert de oră..." (la jocurile alea montate-chiar nu știu ce sunt). O mămică al cărei copil a spus "că cade" i-a tras o șapcă peste cap și l-a corectat "că virgulă cade se spune." (Mai bine faci o cacofonie decât să introduci în vorbire "virgulă"-pentru cei care nu se prind unde a greșit mămica).

[citeste si]

La câte greșeli am văzut în ziua în care a început școala, făcute și de părinți și de dascăli, chiar mă întreb dacă mai are rost să ținem la scrierea și vorbirea corectă. Că vine valul și ne va considera pe noi anacronici", a scris Cora Muntean pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel