Elevă din Botoşani, bătută crunt în curtea şcolii

O elevă din comuna Albeşti, judeţul Botoşani a fost bătută crunt în curtea şcolii de o altă fată, posibil colegă, iar imaginile au apărut pe internet. Botoşănenii sunt scandalizaţi, mai ales că acest caz vine la scurt timp după bătaia dintre elevele de liceul din Vorona. 

Pe imagini se vede cum eleva din Albeşti este trasă de păr, înjurată, dar şi lovită cu pumnii şi picioarele. 

"La un moment dat, vizibil afectată de loviturile primite, tânăra scuipă sânge şi se sprijină de peretele clădirii. Totul se întâmplă în faţa altor elevi, care în loc să intervină se amuză de mama focului. Dragi profesori, directori, luaţi măsuri în aceste privinţe. Elevii merg la şcoală pentru a învăţa, nu pentru a veni acasă plini de sânge!", a explicat o tânără care a postat filmuleţul pe o reţea de socializare. 

Până la acest moment, nu a venit nicio declaraţie din partea conducerii şcolii, dar nici din partea oamenilor legii. Nu este ceva neobişnuit, însă, ca astfel de evenimente să fie trecute cu vederea, deoarece victimele nu depun plângere împotriva agresorilor. 

Fenomenul de bullying, din ce în ce mai prezent

În decembrie 2018, senatorii au votat o modificare la Legea Educaţiei prin care se interzice fenomenul de bullying în şcoli. În modificarea legii educației este prevazută şi posibilitatea ca cei implicați în acțiuni de bullying, atât agresorii, cât și victimele, să beneficieze de asistență și evaluare psihologică. 

La nivel european, România se situează pe locul 3 în ceea ce privește bullyingul în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Cu toate astea, modificările legii educaţiei nu par să îi încurce prea mult pe agresori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel