Elev internat pentru expertiză medicală după ce a recunoscut că a consumat substanţe interzise

Droguri canabis si cocaina. Foto ilustrativ: Politia Romana
Droguri canabis si cocaina. Foto ilustrativ: Politia Romana

Elevul în vârstă de 16 ani care s-a comportat agresiv în timpul cursurilor şi a fost reţinut de poliţişti provine din sistemul de protecţie a copilului şi a fost internat pentru o evaluare medicală completă în Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj-Napoca, a precizat, joi, presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, Adrian Mândru.

"În urma manifestărilor recente din cadrul unităţii şcolare minorul a fost evaluat medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, unde testul antidrog a fost negativ, motiv pentru care s-a decis trimiterea acestuia pentru o evaluare de specialitate la Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj Napoca, unitate unde i se va stabili diagnosticul cert, tratamentul de specialitate şi măsuri de consiliere psihologică", a declarat Adrian Mândru.

Acesta a mai subliniat că tânărul a recunoscut că foloseşte substanţe interzise.

"El a recunoscut că foloseşte substanţe interzise şi a beneficiat consiliere inclusiv din partea specialiştilor anti-drog. (...) Tânărul face într-adevăr parte din sistemul DGASPC Maramureş, fiind beneficiarul unei măsuri de protecţie specială. Situaţia lui este cunoscuta de conducerea instituţiei noastre. Acesta a fost evaluat şi a beneficiat în ultima perioadă de consiliere de specialitate, atât în cadrul unităţii şcolare, cât şi în cadrul unităţii de protecţie a copilului", a spus Adrian Mândru.

Anchetă


În context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că la nivelul colegiului unde a avut loc incidentul s-a format o comisie de anchetă pentru a cerceta cazul. 

Conform aceleiaşi surse, din informarea primită de la conducerea Colegiului Economic "Nicolae Titulescu" Baia Mare, (...) şi în urma comunicării făcute de către dirigintele clasei a IX-a învăţământ profesional a situaţiei absenţelor cumulate, unul dintre elevii clasei a manifestat un comportament agresiv, solicitându-se intervenţia organelor de poliţie. Un echipaj format din 3 poliţişti a încercat să-l liniştească, acesta necooperând cu ei, devenind agresiv, astfel încât echipajul l-a imobilizat şi l-a însoţit la secţia de poliţie.

Elevul în vârstă de 16 ani este în anul I profesional la Colegiul Economic "Nicolae Titulescu" la secţia Turism şi Alimentaţie Publică. 

Vezi și: Zeci de copii de la o grădiniță privată, internați cu toxinfecție alimentară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel