Elev din Arad, snopit în bătaie într-o sală de clasă, după ce a refuzat să închidă o ușă

Elev din Arad, snopit în bătaie într-o sală de clasă, după ce a refuzat să închidă o ușă / Foto: Pixabay
Elev din Arad, snopit în bătaie într-o sală de clasă, după ce a refuzat să închidă o ușă / Foto: Pixabay

Un elev a fost snopit în bătaie, într-o sală de clasă, după ce a refuzat să închidă o ușă. Școala a început o anchetă.

Poliţiştii arădeni au început o anchetă la un liceu din oraşul Lipova, unde un elev a fost bătut de alţi colegi în sala de cursuri, familia victimei depunând o plângere alături de imagini cu agresiunea filmată.

Incidentul a avut loc luni, la Liceul "Atanasie Marinescu", fiind implicaţi patru elevi, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani. Trei dintre aceştia l-au bătut pe un coleg, în sala de cursuri, iar agresiunea a fost filmată.

VEZI ȘI: Bătaie cruntă între o fată și un băiat, filmată în sala de clasă a unui liceu din Tecuci - VIDEO

Elevul ar fi fost bătut pentru că nu a vrut să închidă ușa clasei



Părinţii victimei au postat filmarea pe Facebook, anunţând că depun plângere penală. Ei susţin că fiul lor a fost bătut pentru că nu ar fi vrut să închidă uşa clasei.

În filmarea începută înainte de bătaie se vede cum un băiat îi cere unui coleg, care stătea în bancă, să se ridice în picioare, apoi îl împinge şi îl loveşte cu pumnii. Victima se apără, dar este atacată de alţi doi colegi, care îl lovesc cu picioarele şi pumnii, în timp ce alţii încurajează bătaia.

"Din cercetări a reieşit că, la o unitate de învăţământ preuniversitar din localitatea Lipova, trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani ar fi agresat un alt minor în vârstă de 14 ani, provocându-i leziuni la nivelul capului, abdomenului şi membrelor inferioare. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta şi luarea măsurilor legale", a transmis, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, a declarat pentru Agerpres că la nivelul şcolii s-a înfiinţat o comisie şi va avea loc o cercetare disciplinară.

Cifre îngrijorătoare. 71% dintre copii susţin că violenţa este prezentă în şcolile lor

Un studiu din luna februarie al Fundaţiei World Vision România arată că 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenţei fie în drumul spre şcoală, fie în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor. Datele sunt întărite de un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care plasează România pe locul 3 în Europa în clasamentul celor 42 de ţări în care a fost investigat fenomenul de bullying.

Acest fenomen se manifestă prin comportamente agresive verbale sau fizice asupra copiilor, cu intenţia de a-i supăra, a-i intimida sau de a le provoca teamă. De cele mai multe ori agresorii sunt alţi copii, de aceeaşi vârstă sau mai mari, iar cauzele sunt multiple. Printre ele se numără chiar abuzurile din familie sau actele de violenţă la care aceştia sunt martori sau victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel