TEROARE în liceu: Elev înjunghiat de un coleg. AGRESORUL, arestat

Un elev din Liceul 'Iordache Golescu' din localitatea dâmboviţeană Găeşti a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile, după ce a înjunghiat cu un briceag un coleg.

În pauză a avut loc un conflict spontan, iar respectivul elev şi-a lovit un coleg cu un obiect ascuţit tăietor, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, Alexandra Ciurea. Incidentul a avut loc miercuri, iar elevul a fost reţinut de Poliţie joi.

Ieri, 12 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 16 ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. În sarcina acestuia s-a reţinut că, la data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ din Găeşti, pe fondul unui conflict spontan, ar fi agresat fizic un tânăr de 16 ani, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis vineri. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. În cursul zilei de vineri, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti şi s-a dispus arestarea preventivă a lui pentru 30 de zile. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa spun că agresorul este un elev problemă, că a mai creat probleme şi că nu poate fi exmatriculat pentru că urmează încă învăţământul obligatoriu de până la clasa a X-a.

Nu poate fi exmatriculat

Nu avem cum să exmatriculăm pe cineva de la învăţământul obligatoriu, până la clasa a X-a nu există această formă de pedeapsă. Până la urmă e logic, învăţământul e obligatoriu până la clasa a X-a. Am vrea noi să îl exmatriculăm. Dar, cred eu că orice sancţiune i-ar da şcoala e nerelevantă pe lângă ce trebuie să îi facă organele celelalte. Băiatul acesta este recidivist, e cu antecedente urâte, de asta a şi fost arestat pentru 30 de zile în momentul acesta. Am înţeles că a tâlhărit, chestii din acestea de interlop, în afara şcolii, dar nici nu mai contează, că şi la şcoală se purta urât. Are aproape 17 ani, e în clasa a IX-a, în clasa a IX-a pentru a doua oară, iar şcoala avea mari probleme cu el. E drept că şi din familie, stă cu bunica, tatăl plecat din ţară, mama nu se ştie pe unde e, în concluzie total scăpat din mână. S-a încercat consilier la şcoală, dar e depăşită situaţia de ce poate să facă o consiliere, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general ai IŞJ Dâmboviţa, Sorin Ion.

[citeste si]

Acesta a adăugat că elevii care sunt până în clasa a X-a şi au un comportament neadecvat pot fi sancţionaţi maxim cu scăderea notei la purtare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel