Elena Udrea - Traian Băsescu. Lideul PMP surprinde: Președintele a greșit atunci când ...

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a surprins cu o declarație făcută despre președintele Traian Băsescu. Elena Udrea a susținut că șeful statului a greșit atunci când a făcut unele numiri la conducerea Serviciului de Informații Externe.

"Cred că principiul ca șefii să fie din alt partid decât cel aflat la putere a fost corect, dar președintele a greșit, cel puțin la SIE, și cu dl Săftoiu și cu dl Ungureanu și cu dl Meleșcanu. Dl Ungureanu s-a dovedit ulterior că nu a fost o alegere bună, pentru că deși a fost pus acolo de președinte, ulterior a găsit de cuviință să trădeze încrederea președintelui și să încerce să joace politic cu adversarii săi.

Vezi și: Exclusiv! Udrea se dezice de Băsescu: E prima dată când ...

Eu cred că atunci când ține de președinte să numească pe cineva e o relație de încredere, președintele trebuie să lucreze cu oameni de încredere, ori s-a văzut la Meleșcanu și Ungureanu că vor să joace politic. Cred că e un risc să pui oameni politici la servicii, deși la SRI, în vara lui 2012, un moment greu, când toți se așteptau ca dl Maior să pună serviciul în sprijinul PSD, de unde venea, a ținut instituția independentă", a declarat Elena Udrea, într-un interviu acordat pentru hotnews.ro.

Liderul PMP a mai spus că greșeala lui Traian Băsescu nu a avut ca efect doar trădarea încrederii președintelui, ci ar fi dus și la implicarea în politică a șefilor SIE, și deci a instituției.

"Cred că mai degrabă sunt argumente pentru a spune că punerea unor oameni politici a dus la politizarea măcar în anumite momente a instituției, și aici mă refer exclusiv la SIE. SRI a rămas în echilibru față de partidele politice. Șefii politici ai SIE au ales să facă politică", a continuat Elena Udrea.

Citește și: Elena Udrea, scenariu devastator pentru Iohannis la prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel