A cincea amânare în dosarul Elenei Udrea și Ioanei Băsescu în dosarul finanțării campaniei din 2009 a lui Traian Băsescu

Elena Udrea și Ioana Băsescu, fiica  fostului președinte Traian Băsescu, află astăzi decizia instanței în dosarul cu privire la finanțarea campaniei electorale din 2009.

UPDATE:  Pronunțarea în acest dosar a fost amânată, pentru a cincea oară, de data aceasta pentru data de 11 iulie 2023.

Este vorba despre dosarul cu privire la finanțarea electorală a campaniei lui Traian Băsescu din 2009. Elena Udrea este acuzată în acest dosar de instigare la luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălare de bani.

Avocații Elenei Udrea au cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție încetarea procesului penal în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu în alegerile prezidențiale din anul 2009, pe motiv că faptele s-au prescris. 

Procesul durează de 6 ani,  dosarul fiind trimis în instanță de către procurorii DNA în mai 2017. Instanța de fond le-a condamnat pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare și pe Ioana Băsescu la 5 ani.

În rechizitoriul DNA se arată că ”în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”. 

Decizia de astăzi vine după patru  amânări a pronunțării sentinței, hotărârea de astăzi, dacă nu va fi amânată din nou,  fiind definitivă. 

A mai primit pedeapsă cu executare Gheorghe Nastasia (6 ani de închisoare). Cu suspendare au fost condamnați Victor Tarhon, fost președinte CJ Tulcea (4 ani) și Silviu Wagner, fost director Oil Terminal (3 ani).  

Rămâneți pe DCNews pentru a afla decizia ÎCCJ în acest dosar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel