Elena Udrea în cursa prezidențială, o eroare fatală, spune Cristian Preda

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, într-o postare pe blog, trage un semnal de alarmă asupra situației existente în partidul de suflet al lui Traian Băsescu. 

"Ofensiva pornită de Elena Udrea împotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidențiale, care ar putea fi urmată mâine de o intrare a șefei PMP în cursa pentru Cotroceni, e o eroare ce se poate dovedi fatală. Și pentru PMP, și pentru Udrea, și pentru Băsescu.

Citește și: Bogdan Chirieac: Doamna Udrea trebuie să candideze la președinția României

Va plăti, mai întâi de toate, partidul fondat de Tomac, Papahagi, Ciuparu, Petrescu și Baconschi. După 6 la sută la europene (în loc de un scor cu două cifre) și un congres care, în loc să sudeze energiile, a îndepărtat sau marginalizat voci credibile, schimbarea lui Diaconescu va produce o divizare a sprijinului acordat de simpatizanții PMP și ai lui Băsescu pe 2 noiembrie. Într-adevăr, dacă e probabil ca militanții să urmeze decizia dictată de președinta PMP, comportamentul simpatizanților nu va fi unitar. Ei vor vota pentru alți doi candidați identificați cu Băsescu – Macovei, aliată de lungă durată, și Diaconescu, care a primit sprijinul explicit al șefului statului pentru candidatură. Militanții nu sunt mai mult de 30 de mii, simpetizanții erau de zece ori mai mulți la scrutinul pentru PE (când lista pe care am condus-o a obținut 345 de mii de voturi)", scrie europarlamentarul pe blog.

Citește și: Udrea: Sunt pregătită să-mi asum candidatura la Președinție. Diaconescu a fost doar o propunere

"Va plăti, apoi, Elena Udrea, care nu are un profil de prezidențiabil și a cărei candidatură ar putea avea un efect pervers. Ea speră ca duelul său verbal cu Victor Ponta să acopere vocile celorlalți și s-o califice în turul al doilea. Speranța stângii e alta, și anume ca fărâmițarea voturilor de centru-dreapta să-l ajute pe Tăriceanu să intre în turul al doilea și să joace rolul jucat de Vadim Tudor în 2000. Nu e exclus ca Udrea să fi picat în capcana întinsă de strategii stângii. Eu știu cel puțin unul care a jucat un rol important acum 14 ani și care e la fel de activ (și de deștept) și acum. Vrând fără vreun argument solid președinția, Udrea s-ar putea să piardă și partidul.

Citește și: Cristian Diaconescu demisionează din PMP și candidează independent la prezidențiale

Last, but not least: Traian Băsescu va fi afectat de intrarea șefei PMP în cursa pentru Cotroceni. Președintele a anunțat public că Diaconescu are cel mai bun profil pentru a-i succeda în cea mai înaltă demnitate din stat. Elena Udrea nu va putea recupera sprijinul președintelui fară a-l decredibiliza. Personal, nu-mi doresc ca Traian Băsescu să iasă din scenă șifonat, așa că nu pot susține actuala manevră de la vârful PMP.

P.S. Nu aș fi scris aceste rânduri pe blog, înainte de a le prezenta colegilor din partid poziția mea, dacă nu aș fi constatat în ultimele zile grave încălcări ale statutului PMP. Sper ca analiza de mai sus să oprească deriva organizațională, încurajată de la vârf, nu s-o agraveze", conchide Cristian Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel