Elena Udrea, după eliberare: Nu vin în România

Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica
Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica

Elena Udrea a făcut primele declarații după ieșirea din penitenciarul de la San Jose.

Elena Udrea a fost eliberată din închisoare cu câteva ore în urmă. Fostul ministru a făcut primele declarații după ce a ajuns din nou acasă.

"Ca urmare a deciziei CCR, nu aveau de ales. Dar faptul că trei ani de zile s-au făcut aceste abuzuri, faptul că s-a încălcat lege și s-au format aceste complete de judecate, prin faptul că președintele acestui complet era numit întotdeauna fie președintele Înaltei Curți, fie adjunctul, era evident că erau complete de comandă. Dacă nimereai pe culoar, așa cum am nimerit eu, spre exemplu, nu aveai nicio șansă la o judecată corectă. Nu aveam cum să fiu judecată corect cu Ionuț Matei, în completul meu de judecată, sau cu doamna Simona Popescu. Iar lucrul acesta a fost constatat în mod absolut curajos de CCR. Eu mă bucur că în cazul meu întâi s-a dat termen pe 28 ianuarie. Gândiți-vă ce abuz.. să rămâi cu o hotărâre declarată nulă de CCR în arest încă o lună și ceva, cât ar fi trebuit să rămân eu dacă nu se dădea un termen a doua zi după ce am avut această judecată. A doua zi, ca să se pună în acord cu alte cereri făcute în dosarul Gala Bute, am fost și eu judecată și mi s-a suspendat sentința penală. În felul acesta am putut să fiu eliberată și acum să fiu acasă, chiar în Ajun de Crăciun.”

„Acest sistem prin care adversarii puterii oculte din România sunt executați sau erau executați, și anume un dosar creat la SRI, preluat de DNA-ul lui Kovesi și apoi trimis la ÎCCJ, unde completurile de cinci judecători dădeau sentințe la comandă, era un sistem foarte bine pus la punct în care adversarii sistemului ocult erau executați și scoși din joc, fără nicio șansă la o judecată corectă. Motivul era acesta.. de a lăsa cale liberă sistemului condus multă vreme de Coldea, de Kovesi, de doamna Stanciu în strategia lor de a conduce România în mod ocult și ilegal," a explicat Udrea.

"Mama aproape că nu a ieșit din casă"

"Atât de mult am așteptat. Nu cred că a fost moment în care să nu îl rog pe Dumnezeu să mă aducă înapoi acasă lângă copil. Este diferit (n.r. în închisoare). S-au purtat bine, oficialii bine, femeile de acolo extraordinar, după trei luni de zile de stat acolo chiar a fost o despărțire emoționantă. Una peste alta, nu sunt un copil și nici nu sunt o persoană extrem de sensibilă să nu rezist la experiențe dure. Dacă nu ar fi fost vorba despre copilul meu, aș fi trecut mai ușor peste încercarea aceasta pe care o consider ca fiind ce mai grea încercare din viața mea. (...) Nu știu ce aș fi făcut fără mama, la fel ca și fără Adrian, ei au avut grijă de copil. Mama aproape că nu a ieșit din casă în timpul acesta, însă a făcut o treabă extraordinară, copilul este bine, a crescut, este sănătos. Presupun că mama a suferit cel puțin la fel de mult și în 2015, acum mă gândesc că poate și-a mai umplut timpul cu Eva. 

 Eu sunt un om liber, fără o condamnare. A mai stat cinci zile în pușcărie, ceea ce niciunde într-o societate democratică nu este permis. Dar având în vedere procedurile de extrădare, s-a întâmplat lucrul acesta. Avocaților de aici le mulțumesc forte mult. Au fost avocați care s-au luptat, asta e, nu au putut să facă mare lucru pentru că situația a fost una diferită pentru Costa Rica, a fost un caz nu ușor de întâlnit. Avocații sunt buni, nu știu să vă spun dacă sunt mai scumpi sau mai ieftini decât în România", a declarat Elena Udrea.

Citește și: ELENA UDREA, ELIBERATĂ. Alexandrov, prima reacție

"Iohannis este creația sistemului"

Elena Udrea susține că oamenii politici și de afaceri au devenit mize din 2014 când "sistemul a fost lăsat liber".

"Cred că au fost situații, dar rare îniante de 2014, în care oamenii au fost condamnați pentru că erau o miză. Nebunia a început după 2014 încoace și a început când sistemul a fost lăsat liber. Nu a mai fost nimeni care să îl poată să îl controleze. Iohannis este creația sistemului, domnul Dragnea a crezut că face parte cu sistemul. Nebunia a început în 2014 și toate condamnările acestea abuzive și ilegale pe care le vedeți acum că le-a desființat Curtea Constituțională, toate sunt după 2014. Sunt foarte multe lucruri de schimbat, dar cred că pentru asta avem nevoie de lideri puternici, curajoși care să facă în așa fel încât lucrurile să intre în normal. Nu ajută nimănui nebunia care este în România acum și nu cred că România a avansat în vreun fel din niciun punct de vedere în acești ultimi trei ani. Sub pretextul luptei anticorupție au fost executați toți liderii politici sau oameni din partea de business a României", a mai spus Udrea.

Nu vrea să plece din Costa Rica

"Sunt în proceduri pentru acordarea statutului defintiv, vom vedea în funcție de ce se întâmplă ce vom face mai departe. Aici sunt în evoluție în Costa Rica din perspectiva a ceea ce eu am cerut statului Costa Rica. Mai departe vom vedea, abia am ieșit din închisoare, sunt acasă, încerc să mă bucur de familia mea. Nu pot părăsi Costa Rica, sau pot părăsi Costa Rica, dar nu pot veni în România în momentul acesta decât dacă renunț la statutul de refugiat. În acest moment nu renunț, am cerut statului Costa Rica protecție, iar în martie anul acesta mi-a oferit protecție. Bun, s-a văzut că nu a contat foarte mult că m-au ridicat de pe stradă, dar în acest moment, deocamdată sunt aici. Zilele acestea nu (n.r. vine în România), copilul nici nu are pașaport. Categoric nu, atât timp cât am acest statut, nu plec din Costa Rica", a mai spus Elena Udrea.

 Citește și: Schengen, România. Renate Weber, adevăr dureros: Rețineți următorul lucru

 Din ce bani trăiește Elena Udrea

 

Întrebată din ce bani a trăit, Elena Udrea a declarat că are resurse, iar viața în Costa Rica este mai ieftină decât în România. "Din banii pe care îi aveam și în țară, chiar mult mai puțin se cheltuie aici decât în țară pentru că aici am stat singură, nu am făcut mare lucru, adică nu am avut pe ce cheltui. O persoană singură sigur că are cheltuieli mult mai mici decât în țară. Important este să îmi permit tot ce are nevoie copilul și asta cred că este sufieicent", a declarat fostul ministru la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel