Elena Udrea DNA. Două noi cereri de arestare: una-n 'Microsoft', una pentru mită

Procurorii DNA au emis două cereri de arestare pentru deputata Elena Udrea, după cererea din dosarul 'Gala Bute', de această dată în dosarul Microsoft şi încă o cerere pentru mită.

Iată acuzaţiile DNA în dosarul Microsoft:

'În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:

1. Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni săvârșite în exercițiul funcției:

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influență;
- spălare de bani;
- fals în declarații de avere.

DNA cere arestarea Elenei Udrea. O nouă acuzaţie: luare de mită

2. ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării lui UDREA ELENA GABRIELA pentru infracțiunile sus menționate.

3. ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive, ca urmare a înlocuirii controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, față de UDREA ELENA GABRIELA, cu măsura arestării preventive pentru următoarele infracțiuni:
- spălare de bani;
- fals în declarații de avere'. 

Udrea ar fi influenţat martorii din 'Microsoft' prin declaraţiile publice

Procurorii DNA cer arestarea deputatei Elena Udrea, care iniţial primise măsura de control judiciar în dosarul Microsoft, din cauza afirmaţiilor făcute în mass-media despre acuzaţiile ce-i sunt aduse. Procurorii apreciază că declaraţiile Elenei Udrea 'sunt în măsură să influențeze declarațiile inculpatului Cocoș Dorin și ale unui martor, toate acestea în condițiile în care aceasta nu a dat declarații în dosarul penal'. Prin urmare, procurorii ajung la concluzia că Elena Udrea a încălcat una dintre obligațiile impuse ca urmare a dispunerii măsurii controlului judiciar, și anume 'să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale', denotă că se impune o măsură preventivă privativă de libertate.

500.000 de euro, mită

În plus, procurorii DNA spun că Elena Udrea a pretins o mită de 500.000 de euro de la un om de afaceri vizat în dosarul Microsoft, pentru a-l scăpa de problemele din justiţie, bani primiţi în mai multe tranşe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel