Urmărește emisiunea live


Elena Udrea, decizia ÎCCJ în dosarul Gala Bute

Elena Udrea, dosarul Gala Bute
Elena Udrea, dosarul Gala Bute

Elena Udrea  așteaptă, luni, decizia în Dosarul "Gala Bute", procurorii DNA cerând, în urma rechizitoriului întocmit, o  pedepsă de circa 21 de ani de închisoare.

UPDATE: Completul de trei judecători de la ÎCCJ a amânat pentru 28 martie pronunțarea unei decizii în dosarul Gala Bute.

În cazul în care judecătorii instanței supreme vor da curs cererii procurorilor, acest lucru va însemna o lovitură de imagine pentru DNA și șefa instituției, Laura Codruța Kovesi. Decizia este așteptată de la completul de trei judecători ai ÎCCJ.

"Acest dosar a fost construit în jurul Elenei Udrea. Trei ani s-a cercetat în acest dosar, nu am fost niciodată chemată. În 2 februarie, oamenii au fost luaţi cu mascaţii şi duşi la audieri în Gala Bute. Sunt convinsă că le-a fost frică tuturor celor chemaţi la DNA. Unii au ales să facă ceea ce se aştepta de la ei, ceea ce au crezut că îi va salva. Au fost speriaţi şi ameninţaţi să dea declaraţii.

[citeste si]

Speranţa mea e că măcar parte dintre judecăţile la nivel public la adresa mea au dispărut. Parchetul spune că mi-am construit sistem piramidal din oameni apropiaţi. Pe Nastasia nu l-am adus eu în minister. Pe Lungu l-am angajat fără să îl cunosc, mi-a fost recomandat de purtătorul de cuvânt al partidului. Doar pe Topoliceanu o cunoşteam. Nu am numit pe nimeni să îmi aducă şpagă. Practica de 10 la sută era una generalizată. Ştiam de încercările oamenilor de afaceri de a ajunge în anturajul demnitarilor pentru a beneficia de contracte. Am preferat să le dau lor dreptate. Le-am spus că dacă aud de asemenea practici să nu îmi spună mie, să anunţe DNA.

În confruntarea cu Gărdean, acesta spune că nu a afirmat că geanta cu bani era pentru mine. Banii nu cred că erau pentru Obreja, ci pentru Bute. Bute a susţinut mult timp că nu şi-a primit onorariul întreg", a susţinut Elena Udrea, la 1 martie,  în ultimul cuvânt adresat magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia de luni, dacă nu va fi amânată, nu va fi una definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel