Elena Udrea, arestată. Cosmina Cerva: Costa Rica nu extrădează mame de copii cu cetățenie

Vlad Manolache / 04 oct 2018 / 08:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Avocata Cosmina Cerva susține că în cazul Elenei Udrea, judecătorul se va pronunța astăzi și va rămâne pe teritoriul țării în care a născut.

"În primul rând, ei au pus în executare cererea mandatui de urmărire internațională. (...) Procedura este următoarea. Numai un judecător se poate pronunța asupra acestor cereri de extrădare. (...) Pentru a pronunța o extrădare în cazul Elenei Udrea sunt statutul de refugiat, dar și faptul că copilul ei are cetățenia acestei țări și Costa Rica mamele care au copii născuți pe teritoriul acestei țări.

În cel mai scurt timp, o instanță de va pronunța pe cererile de extrădare. Este o procedură rapidă și cred că în cursul zilei de astăzi ele vor fi duse în fața judecătorului și se vor analiza aceste cereri de extrădare, pe de o parte solicitarea statului român, pe de altă parte circumstanțele acestor persoane, dacă această extrădare poate sau nu avea loc. Eu zic că aceste cereri vor fi respinse cel puțin în cazul Elenei Udrea raportat la statutul ei de refugiat, dar și a faptului că este mama unui copil care are cetățenia română. 

La Elena Udrea, pe lângă statutul de refugiat, este și a doua circumstanță, este mama unui copil cu cetățenia acelui stat care este foarte important", a declarat Cosmina Cerva la Antena 3.

 

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în baza unui cereri de extrădare. Acum se află în închisoare și urmează să se prezinte în fața judecătorului pentru analizarea cererii.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24