Elena Udrea apelează la SRI în dosarul 'Gala Bute'

Elena Udrea le-a solicitat magistraţilor Curţii Supreme să ceară de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi DNA Alba note informative în care s-ar arăta conivenţa infracţională a persoanelor judecate în dosarul 'Gala Bute', susţinând că în niciuna dintre ele nu este pomenit numele său.

'Ceea ce este important este şi care este motivul pentru care am decis, împreună cu avocatul Chiciu, să solicităm instanţei să ceară de la SRI, cât şi de la DNA Alba note informative în care se arată conivenţa infracţională a persoanelor implicate în acest dosar. O conivenţă infracţională din care niciodată SRI nu a spus că aş face parte, niciodată în nicio astfel de notă, fie că a fost primită de mine, fie că a fost primită de preşedintele României, fie că a fost primită la nivelul de prim-ministru nu s-a pomenit numele meu', a declarat Elena Udrea, la Curtea Supremă.

Totodată, ea a ţinut să precizeze că, în urma notelor informative primite pe vremea când ocupa funcţia de ministru, cu privire la posibile infracţiuni comise de angajaţi, a solicitat demiterea acestora.

'Am avut la minister note trimise de la SRI în care se aducea la cunoştinţă situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei. Ca urmare a acestor informări, am dat afară, am solicitat demiterea unui secretar de stat, a unui secretar adjunct, a unor funcţionari. (...) Atunci când am avut informaţii despre posibile acţiuni ilegale ale angajaţilor ministerului, i-am dat afară', a mai arătat Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel