Elena Rădescu (IJ), înregistrare. Inspectoarea care a controlat-o pe Kovesi acuză: Mașinile, la coafor

Procurorul inspector Elena Rădescu este cea care a condus controlul Inspecției Judiciare la Direcția Națională Anticorupție. 

Elena Rădescu a declarat, potrivit unor înregistrări transmise de Antena 3, că înainte de acest control la DNA nu a cunoscut-o pe Laura Codruța Kovesi, nu a mai făcut vreun control la DNA și că i se părea normal să vorbească cu persoana care conduce instituția unde avea loc ancheta. 

”Toţi au omis să spună că dumneaei a răspuns exact de secţiile pe care eu le-am verificat. Este pentru prima dată când merg într-un control la dumneaei. A fost prima dată când am controlat-o. O singură lucrare am avut pe DNA. În rest, nu am fost niciodată, nu am discutat anterior, nu am fost în niciun control. Nu am cunoscut-o. Eu am avut discuții cu dânsa pentru a lămuri niște aspecte, i-am pus întrebări legate de lămurirea unor aspecte. Nu poți să te duci în control la cineva, să-i controlezi subalternii, fără să întrebi șeful”, a spus Elena Rădescu pentru Antena 3.

Mai mult, inspectoarea s-a plâns că mașinile instituției nu a putut să le folosească pentru că ”mașinile erau la coafor”. 

”La ora 15, pentru că acesta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data dispunerii. Adică, s-a dispus controlul pe 3 și pe 17 trebuia să înceapă... De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puțin o lună de zile. Aici s-au acordat două săptămâni. Când s-a emis ordinul am anunțat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control, pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele. Și atunci, la ora aceea, 14, 15, nu mai era nicio mașină de la Inspecție (Inspecția Judiciară). Am sunat: Doamnă, s-a emis ordinul. Și atunci dumneaei a spus: Vă trimit o mașină să aduceți ordinul, să văd și eu ce pregătesc. (...) Nu am avut nicio mașină, că mașinile noastre mergeau la coafor și nu mai știu unde...”, a mai spus procurorul Elena Rădescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel