Elementul cheie al României. "Are capacitatea unei reacţii puternice în cazul unei AGRESIUNI"

România are capacitatea unei reacții puternice în cazul unei agresiuni, datorită unei achiziții importante, este mesajul transmis de Însărcinatul cu afaceri al SUA în România. 

"F-16 va furniza capacitatea unei reacţii puternice şi eficiente în cazul unei agresiuni la nivel regional, capacitate extrem de necesară la graniţele NATO", a spus Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher, cu ocazia unei recepţii organizate de Lockheed Martin, în prezenţa premierului Victor Ponta, scrie Mediafax

Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a adăugat că "este o plăcere şi o onoare să mă aflu aici cu dumneavoastră în această seară pentru a sărbători o realizare plină de semnificaţii, achiziţionarea de către România a aeronavelor F-16 produse de Lockheed Martin. Această decizie îndrăzneaţă este integral în conformitate cu obiectivele afirmate ale naţiunii dumneavoastră şi va constitui un pilon fundamental în cadrul parteneriatului nostru strategic în continuă dezvoltare. Suntem în mod special satisfăcuţi de această achiziţie, iar programul şi pregătirea aferentă sosesc într-un moment extrem de important pentru regiunea Mării Negre. Prin utilizarea unei noi platforme de armament cum este aeronava F-16, România demonstrează un angajament ferm în domeniul apărării, în asumarea unui rol de primă mărime în stabilitatea regională şi a unei contribuţii semnificative la apărarea colectivă în cadrul NATO". 

VEZI și: Măsură urgentă a Republicii Moldova, în contextul crizei din Ucraina

A arătat că aeronavele F-16 au acumulat o experienţă extraordinară în privinţa fiabilităţii, eficienţei şi a capacităţii de a rămâne relevante pe termen lung. El a adăugat că este apreciat şi angajamentul consecvent al autorităţilor române pentru creşterea bugetului apărării în vederea atingerii standardului NATO de 2% din PIB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel