Elan Schwartzenberg, afirmații BOMBĂ: Această persoană din SRI mi-a zis

elan_schwartzenberg deschidere
elan_schwartzenberg deschidere

Elan Schwartzenberg, omul de afaceri cu mandat internațional de arestare, a vorbit în exclusivitate pentru B1 TV, în emisiunea ”Actualitatea Românească” moderată de Sorina Matei.

Acesta a povestit că, după ce a ajuns la Israel, a încercat în mai multe rânduri să transmită procurorilor DNA că este dispus să vină să le răspundă întrebărilor și că vrea doar să știe când anume poate fi primit la sediul instituției. Un avocat din Israel chiar a trimis o scrisoare în numele său șefei DNA, iar Kovesi a răspuns "brutal", abia peste o lună, într-o scrisoare de câteva rânduri în română, că refuză audiența.

Ulterior, procurorii DNA au intrat cu mascații în 20 de apartamente din București, unde locuiau apropiați ai omului de afaceri.

"Nu am fugit din România! Este încă unul din basmele inoculate de DNA și preluate de unii colegi din presă. În 2012, nu exista niciun fel de dosar, niciun fel de cuplă. Am plecat în vacanță cu fiul meu. Am plecat în străinătate cu un avion privat. Înainte să plec, cineva din SRI, din cercul extrem de apropiat al lui Coldea, a venit și mi-a spus: 'v-au luat televiziunea, dar v-au luat-o fraudulos. Le este frică de ce urmați să faceți. Vor încerca să vă facă înscenări în multiple dosare și cu o țară nu te poți lupta, indiferent de cine ești tu, din interiorul ei'. Aceste lucruri mi-au fost spuse de un ofițer SRI foarte apropiat lui Coldea. Mi-a mai zis să plec puțin din țară pentru că mi se vor face înscenări, mă vor ține în beciuri pentru a nu putea să țip, pentru a nu fi credibil, pentru a nu putea acționa. Mi s-a părut ireal ce îmi spunea. Am plecat în concediu cu fiul meu și voiam să mă întorc. Fiind pe o barcă, în largul mării, primesc un telefon de la un personaj ușor agresiv care mi-a zis: 'sunt procuror DNA, Dan Badea'. Mi-a spus că trebuie să vin în două zile la biroul lui pentru a discuta. Foarte politicos i-am zis că nu știu dacă este o glumă sau el chiar este Dan Badea de la DNA. I-am mai spus că nu pot să las copilul singur. I-am transmis că avocații mei vor veni la el a doua zi să verifice dacă este real că sunt chemat la DNA", a zis omul de afaceri.

Cererile DNA au rămas fără răspuns

"După ce i-am explicat ce i-am explicat, omul a devenit violent și a spus că îmi face mandat. Eu mi-am continuat sejurul cu fiul meu. Avocații mei au fost la DNA, au depus o cerere prin care au spus că mă reprezintă pe mine. Le-a spus că vin într-o săptămână în România și i-a rugat să stabilească o dată când pot să fiu la dispoziția dumnealor. Cei de la DNA au fost atât de aroganți încât nu au răspuns nici până astăzi la respectiva cerere. Au trecut cinci ani și jumătate de atunci. Ei cred, în mintea lor îngustă, că pot face orice. Au fost lăsați de politicieni să facă absolut orice abuz le-a trecut prin cap. Avocații mei s-au mai dus o dată și au făcut o revenire cu număr de înregistrare. Nu au răspuns nici la cea de-a doua cerere. Nu rețin ca domnul Badea să îmi fi zis de ce mă cheamă la DNA. Rețin doar tonul extrem de agresiv și violent, aproape de bătăuș de cartier", a mai declarat Elan Schwartzenberg în interviul acordat Sorinei Matei.

[citeste si]

"Nu m-am întors în România. Am continuat vacanța de la Monaco în Israel. Am vorbit cu mai mulți avocați și mi-au spus că pentru moment, m-ar sfătui să nu mă întorc în România până nu se clarifică lucrurile și până nu ne lămurim dacă avertismentul ofițerului SRI nu cumva este un lucru real", a adăugat omul de afaceri.

Răspunsul Laurei Codruța Kovesi

"Un avocat din Israel i-a scris lui Kovesi, în engleză, în care i-a spus că vreau să vin la DNA. Doamna Kovesi a făcut două lucruri: i-a răspuns peste o lună, brutal, în română, trei rânduri, în care a spus că îmi refuză audiența. Doamna Kovesi se crede un os regal. Spunea că mă citează prin comisie rogatorie. Apoi, la câteva zile, cei de la DNA, cu mascații, au spart ușile la 20 de apartamente de la București, la oameni care aveau o singură vină, că mă cunoșteau. (...) Mascații și spartul ușilor la ora 06:00 este apanajul teroriștilor sau al traficanților de droguri. Am avut mandat de siguranță națională și în 2009. Nu știu de ce, că nu am făcut terorism. M-aș bucura dacă mi s-ar răspunde câte mandate am avut și din ce motive", a mai declarat Elan Schwartzenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel