UPDATE: El e TERORISTUL din Austria. Imagini cu atacatorul și multe detalii

Unul dintre atacatorii din capitala Austriei era un declarat susținător al grupării teroriste Stat Islamic.

UPDATE

Atacatorul împuşcat în cursul atentatelor comise luni seara la Viena era un tânăr de 20 de ani născut şi crescut în oraş, cunoscut serviciilor de informaţii interne ca fiind unul dintre cei 90 de islamişti austrieci care doreau să plece în Siria, a declarat marţi redactorul şef al săptămânalului Falter.

Kurtin S. avea "rădăcini albaneze", dar părinţii săi erau originari din Macedonia de Nord, a declarat Florian Klenk, redactorul şef al săptămânalului Falter, într-o postare pe Twitter, fără a oferi detalii despre sursa acestor informaţii. Poliţia credea că el nu era capabil să planifice un atentat la Viena, a adăugat Klenk, conform Agerpres.

Știrea inițială

Conform Wien 24, suspectul atacului a postat imagini pe Instagram cu o armă de foc și un cuțit, afirmându-și afilierea la grupul terorist. Ucigașul a postat mai multe poze cu el pe rețeaua de socializare și, printre altele, un jurământ către șeful formației Stat Islamic.

Bărbatul avea două arme în mână care se potrivesc cu cele raportate în Viena, iar un alt lucru care a făcut evidentă afilierea la grupul terorist a fost scrierea cu gloanțe a sloganului SI. Publicația germană Bild a transmis că acest suspect ar fi și cel împușcat și ucis de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel