Eiminare supraacciză. Radu Tudor: Această minciună trebuie să se termine. Purceaua e moartă în coteţ!

Radu Tudor a criticat desființarea supraaccizei, în raport cu situația autostrăzilor din țara noastră și promisiunile făcute de mai multe guverne care au venit la conducere.

"Guvernul a făcut deturnare de fonduri"

"De mult nu a mai fost o dezbatere atât de interesantă în Parlamentul României, pe tema eliminării supraaccizei pe carburant. Această supraacciză a fost introdusă de Guvernul Ponta, în 2013, cu o promisiune: că punem noi, Guvernul, pe lângă toate taxele incluse în preţul carburantului, o suprataxă ca să strângem bani de autostrăzi. Ştiţi ce s-a întâmplat? Au furat ca nişte nesimţiți. Cetăţeanul onest a plătit aceste taxe Guvernului român. Din 2013, până în 2019, Guvernul a încasat de la noi miliarde de lei şi, în şapte ani, s-au strâns miliarde de euro şi, în nesimţirea lui, Guvernul, în mai multe formule, în mai multe echipe, ne-a furat banii. Nu a construit autostrăzi, a luat miliardele pe care noi i le-am dat lui cu această destinaţie şi a făcut deturnare de fonduri.

Anunţ public faptul că cine a făcut deturnare de fonduri cu aceste miliarde trebuie să răspundă. Această minciună şi această hoţie trebuie să se termine. Avem şi noi nevoie şi avem dreptul la infrastructură modernă europeană. Ne-au pus taxa de drum, acum 20 de ani, cu acelaşi slogan: "punem taxa să vă facem drumuri". Ciu-ciu! Le-am dat bani şi atunci. Ne-au furat banii şi nu au făcut drumuri. Acum au pus supraacciza la benzină. Le-am mai dat încă o dată alte miliarde. Au furat și banii ăştia. Aceste deturnări de fonduri reprezintă o crimă la adresa oamenilor plătitori de taxe", a spus Radu Tudor în emisiunea sa, "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3.

"Să vedem de unde face PNL rost de bani pentru autostrăzi"

"Şi, astăzi, o iniţiativă mare şi frumoasă: să desfiinţăm suprataxa pentru că a fost furată oamenilor atâţia ani şi nu s-au făcut autostrăzi. Este bine că se desfiinţează. Dacă Guvernul se plânge că nu are bani, de ce o desfiinţează? De ce nu se poate duce într-un cont anume, doar pentru construcţia de autostrăzi? Am desfiinţat-o, perfect. Acum să vedem de unde face Guvernul, PNL rost de bani pentru construcţia de autostrăzi. Sunt variante, dar în contextul în care ţi s-au furat ţie, cetățean român, miliarde de euro de către Guvern, prin deturnare de fonduri, povestea asta din Parlament, de astăzi, capătă o dimensiune cu atât mai interesantă. Este considerată o mare victorie a PNL. Sincer, aş fi preferat să rămână şi să fie OUG care să spună că banii de la suprataxe se duc într-un cont special pentru construcţia de autostrăzi şi, în trei ani de zile, facem 300 de km de autostradă. Aş fi preferat să fie aşa. N-a fost. S-a desfiinţat. Dar a fost o dezbatere... Ceva deosebit! Noi, cu dezbaterile, cu pomenile, stăm bine. Senzaţional! În rest, că vine Crăciunul, purceaua e moartă în coteţ", a mai spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel