EgyptAir. Prima înregistrare audio din cabina piloților

La mai bine de două zile de la tragedia aviatică, unde un avion Airbus 320 al companiei EgyptAir s-a prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană, a apărut  prima înregistrare audio din cabina piloților.

Înregistrarea surprinde o conversație dintre un pilot și turnul de control, însă nu este înregistrarea finală din cabina avionului.

Pilot: Bună, bună! EgyptAir804, nivel de zbor 370, codul de transponder 724
Turnul de control: EgyptAir, contact radar
Pilot: Mulțumesc mult!
Turnul de control: EgypyAir804, contactați Padova 1-2-0 zecimale 7-2-5. Noapte bună!
Piloți: Multumesc foarte mult!

Acesta este fragmentul audio, publicat de CNN, în cazul tragediei aviatice. Discuția are loc între pilot și un controlor de trafic din Elveția, scrie Libertatea.ro.

Airbusul A320 EgyptAir, care s-a prăbușit joi în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord, a trimis mesaje automate semnalând fum lângă cabina piloților, potrivit mass-media americane, relatează. Focul ar fi provenit din toaleta avionului.

[citeste si]

Cutiile negre ale aparatului au fost localizate și urmează să fie recuperate. După ce vor fi analizate, experții vor putea determina cauza prăbușirii avionului Egyptair.

Anchetatorii francezi au confirmat şi ei mesajele automate de la avion semnalând fum la bord, precizând însă că este prea devreme pentru interpretarea acestor elemente, transmite AFP.

"Suntem la curent cu aceste informații apărute în presă. În acest stadiu, nu le pot nici confirma, nici nega", a declarat pentru France Presse un responsabil al Ministerului egiptean al Aviației Civile.

Unul dintre aceste mesaje menționează că "un fum intens a declanșat alarmele în partea din față a aparatului, unde sunt situate părțile sale vitale, panoul electronic de bord", potrivit Wall Street Journal, citând surse apropiate anchetei neidentificate.

"Mesajele de eroare durează aproximativ două minute, alertând echipajul cu privire la fumul detectat în toalete și un compartiment" amplasat sub podeaua carlingii avionului, potrivit WSJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel