Armata din Egipt a distrus peste 12 mii de imobile în ultimii şapte ani. ONG: Crime de război

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

12.350 de imobile au fost demolate de armată în Sinai în ultimii şapte ani, potrivit unui raport.

Armata egipteană a distrus 12.350 de imobile rezidenţiale şi comerciale de la finalul lui 2013 în Sinai, unde are loc o insurecţie jihadistă, a indicat miercuri organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW), care evocă posibile crime de război, transmite Agerpres, citând AFP:

În cursul ultimilor şapte ani, în nordul Sinai armata egipteană a expulzat ilegal zeci de mii de locuitori, distrugându-le casele, fermele şi bunurile, a subliniat Joe Stork, director adjunct al departamentului Africa de Nord/Orientul Mijlociu al HRW.

Crime de război



ONG-ul a acuzat deja în 2019 forţele de securitate egiptene de comiterea unor crime de război în Sinai. Acuzaţiile au fost respinse de guvernul de la Cairo.

Cele 12.350 de clădiri au fost distruse între sfârşitul lui 2013 şi 2020 de forţele armate în zona Al-Arish, capitala Sinaiului de Nord, a precizat HRW. Armata egipteană a ras, distrus sau interzis accesul la 6.000 de hectare de teren arabil în zona Al-Arish şi a terminalului Rafah, la frontiera cu Gaza. Obiectivul armatei era de a constitui o zonă-tampon în jurul aeroportului din Al-Arish.

De câţiva ani, forţele armate egiptene fac eforturi pentru a pune capăt insurecţiei din peninsula Sinai desfăşurate de o filială locală a grupării Stat Islamic (SI). Începând din februarie 2018, ele efectuează o operaţiune la nivel naţional contra militanţilor islamişti, localizaţi mai ales în nordul Sinaiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel