Șeful SRI, avertisment transmis la bilanțul DIICOT

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a afirmat joi că, în anul 2015, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) s-a remarcat prin intensificarea activităţii de prevenire şi combatere a grupărilor specializate în comiterea de infracţiuni extrem de grave, care îi afectează în mod direct pe cetăţeni. Totodată, directorul SRI a atras atenția că România, din postura de graniţă externă a Uniunii Europene, se confruntă cu ameninţări din ce în ce mai complexe și mai atipice.

'Nimeni nu este erou pentru ce a prevenit. Nu se vede public şi nici nu trebuie. Însă, la sfârşitul zilei, singurul lucru care contează este dacă familiile tuturor sunt în siguranţă oriunde în România. De aceea, activitatea de prevenţie este o prioritate majoră, pe care trebuie să o abordăm împreună', a spus Hellvig, la bilanţul DIICOT pe anul 2015, citat de Agerpres.

Directorul SRI a subliniat că fără strategii pe termen mediu şi lung nu se pot obţine rezultate durabile în combaterea acestor fenomene grave.

'Terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, traficul de droguri sau alte reţele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care ne obligă la adaptare şi reacţie rapidă, iar cazurile investigate de către procurorii DIICOT împreună cu ofiţerii SRI au un puternic ecou în actualitatea recentă. Fără o raportare directă la cetăţean şi la aşteptările sale există riscul să rămânem captivi unui model convenţional, de multe ori depăşit de realităţile cu care ne confruntăm', a arătat Hellvig.

Citește și: Bilanţ DIICOT: Bunuri de sute de milioane de lei, indisponibilizate în 2015

El a mai spus că România, din postura de graniţă externă a Uniunii Europene, se confruntă cu ameninţări din ce în ce mai complexe şi atipice, iar în acest sens cooperarea permanentă a SRI cu DIICOT este esenţială pentru securitatea românilor, într-o lume care nu mai este demult predictibilă sau sigură.

'Terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, radicalizarea, traficul de droguri sau alte reţele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care ne obligă la asigurarea unei capacităţi sporite de adaptare şi reacţie rapidă. În faţa acestor ameninţări brutale, DIICOT este o structură unică în cadrul Ministerului Public, cu un rol foarte important pentru societatea românească', a afirmat directorul SRI.

Hellvig a asigurat conducerea DIICOT de întreg sprijinul SRI pentru stabilirea unor priorităţi comune, astfel încât să fie concentrate toate resursele pentru securitatea naţională şi siguranţa cetăţenilor. 'Acestea sunt doar câteva din cazurile concrete care definesc standardul înalt de performanţă pe care este construit parteneriatul dintre SRI şi DIICOT. România este astăzi percepută în regiune ca o redută de securitate, inclusiv datorită echipei pe care o formăm, atât la nivel central, cât şi teritorial, lucru pentru care ţin să vă mulţumesc', a mai spus Eduard Hellvig. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel