Șeful poliției moldovene, reținut în Rusia dintr-un motiv incredibil

Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut timp de trei ore, marţi, pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională.

Gheorghe Cavcaliuc, care călătorea spre Minsk, împreună cu ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, a fost reţinut de Poliţia Rusă pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, relatează Mediafax, care citează site-ul Unimedia.info.

Cavcaliuc a fost reţinut iniţial pe motiv că ar exista anumite probleme cu paşaportul său. Ulterior, grănicerii ruşi şi-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană dată în urmărire internaţională.

După trei ore, șeful interimar al Poliției Moldovene a fost eliberat, iar agenţii Serviciului rus de Securitate au prezentat scuze pentru confuzie, după cum a declarat chiar Cavcaliuc.

Vezi și: Un cunoscut regizor a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

La rândul său, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a explicat că este vorba despre o neînţelegere.

"Actualmente, suntem împreună cu delegaţia la Aeroport. Mergem la Minsk. Este vorba despre o neînţelegere, ne vom clarifica. Nimeni nu este reţinut. Vom veni cu o declaraţie oficială dacă va fi necesar", a precizat Balan.

Oficialii au luat apoi avionul către capitala Belarusului, unde urmau să participe la reuniunea ordinară a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel