Șeful Penitenciarelor: 45 la sută dintre cei închiși sunt recidiviști

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a declarat luni, la dezbaterea pe tema ordonanței grațierii, că 45% dintre cei încarcerați  sunt recidiviști.

El nu a spus de partea cui este în scandalul grațierii, însă a precizat că sprijină orice demers care reduce supraaglomerarea din penitenciare.

"Avem un surplus de 8.500 de deținuți", a adăugat Marius Vulpe.

„Concluziile dezbaterii încă nu s-au tras, cel puțin nu de față cu mine. Decizia aparține ministrului Justiției de a continua demersurile. ANP a oferit datele statistice privind supraaglomerarea din penitenciare, privind condamnările CEDO, privind plângerile deținuților, sumele alocate și posibilitățile de rezolvare a acestei probleme pe viitor. În funcție de concluziile care se trag și de promovarea acestor acte normative, ANP le va pune în aplicare. Nu ne aparține nouă, ca și administrație, competența de a ne pronunța cu privire la actele normative sau de a face propuneri, ci doar am expus problema sistemului penitenciar.

[citeste si]

(...) Deținuții care se grațiază, așa cum sunt și deținuții care se eliberează condiționat astăzi, mâine sau pe perioada următoare, nu sunt supravegheați, ci au doar o eliberare condiționată. Nu există nicio garanție că un om care a comis o infracțiune, nu o va mai face încă o dată. Putem doar să discutăm despre statistici, iar statisticile ne spun că circă 45% dintre cei condamnați anterior sunt recidiviști.”, a spus Marius Vulpe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel