Șeful CNAS, Marian Burcea, DEMIS - UPDATE

Șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, a fost demis, vineri dimineaţă.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, urmează să îi înainteze premierului o propunere pentru funcția de președinte al CNAS.

Burcea Marian este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de
- constituire a unui grup infracțional organizat
- folosirea influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a 14 inculpați, printre care și a șefului CNAS, iar în cursul zilei de 1 septembrie 2017, aceștia vor fi prezentați cu propunere de arestare preventivă la Curtea de Apel București.

Amintim că Marian Burcea a fost reținut vineri dimineață de procurorii DNA. A fost numit în funcţie în martie 2017. Anterior a ocupat postul de director general adjunct al Casei de Asigurari de Sănătate a Armatei.

Mai multe despre reţinerile făcute de DNA puteţi citi aici: DNA: 14 rețineri în dosarul fraudei de la Casa de Asigurări.

UPDATE: Premierul Mihai Tudose l-a împuternicit, vineri, pe Răzvan Teohari Vulcănescu, la conducerea CNAS, au declarat, pentru Agepres, surse oficiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel