Urmărește emisiunea live


Șefi Poliția Locală București, trimiși în judecată de DNA. Poliția Locală, decizie

Cei patru şefi de servicii din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti care au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu de procurorii anticorupţie vor fi suspendaţi din funcţie până la soluţionarea definitivă a cauzei.

"Direcţia Naţionala Anticorupţie a anunţat astăzi ca fostul director al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, împreună cu alţi patru şefi de servicii din cadrul instituţiei, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Referitor la această situaţie, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control face următoarea precizare: potrivit Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, şefii serviciilor Achiziţii, Juridic, Buget şi Contabilitate - adică cei trimişi în judecată de procurorii anticorupţie - urmează a fi suspendaţi din funcţie până la soluţionarea definitivă a cauzei", relevă comunicatul. 

Potrivit sursei citate, cei patru angajaţi ai Poliţiei Locale deferiţi Justiţiei de către procurorii anticorupţie sunt acuzaţi în rechizitoriu că, în calitatea lor de coordonatori ai serviciilor Achiziţii, Juridic, Buget şi Contabilitate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu au încheiat cu o societate comercială contracte prin care au fost externalizate, nelegal, serviciile de patrulare, intervenţie, constatare contravenţii şi aplicare sancţiuni. Prin acest demers s-a produs Primăriei Capitalei un prejudiciu de 380.857 de euro. 

"În acest caz, Gabriela Firea, primarul capitalei, a dispus - chiar între primele măsuri ale mandatului său - efectuarea unor cercetări amănunţite de către Corpul de Control al Primarului General. În baza rezultatelor anchetei - care au devoalat nereguli grave în privinţa contractelor semnate de DGPLCMB cu respectiva societate comercială - au fost luate măsurile legale ce se impuneau", se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel