Efectul comerțului online asupra economiei

Afacerile din online au deschis noi oprtunități și pentru alte domenii.

Ca urmare a creşterii spectaculoase a vânzărilor de produse pe Internet, afacerile din sectorul de poştă şi curierat au depăşit pragul de 4 miliarde de lei, în 2018, , estimează specialiştii KeysFin într-o analiză publicată luni.

"Dezvoltarea shopping-ului online a adus o adevărată gură de oxigen în piata serviciilor de poştă şi curierat. Văzută de mulţi experţi drept un domeniu în declin, pe fondul dezvoltării tehnologiei (poşta electronică, serviciile de suport online etc.), poşta continuă să rămână, şi în 2019, un serviciu esenţial pentru economie. Curieratul se află în prim-plan cu volume în creştere de la an la an, transportul de pachete de produse fiind unul dintre domeniile în care există în continuare un potenţial semnificativ, dovadă faptul că multe dintre firme reuşesc cu greu să facă faţă cererii de servicii venită în special din sectorul operatorilor digitali (magazine online, servicii de HORECA online etc.)", se arată într-un comunicat de presă al KeysFin.

La nivel regional, Capitala atrage cel mai mare volum de servicii de poştă şi curierat, cu afaceri de 2,6 miliarde de lei, urmată de judeţele Ilfov (604 milioane de lei), Sibiu (193 milioane de lei), Cluj (68 milioane de lei) şi Prahova (36 milioane de lei). 

Dezvoltarea aceste industrii situează România pe locul 57 în lume din 192 de ţări.

Vezi și: Structură nouă în ANAF. Vânzătorii de pe site-uri, în vizorul inspectorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel