Structură nouă în ANAF. Vânzătorii de pe site-uri, în vizorul inspectorilor

ANAF vrea ca procesorii de plăți, precum Visa, Mastercard, PayPal, PayU să fie obligați să trimită date cu privire la tranzacțiile persoanelor fizice și ale firmelor. 

ANAF vrea să descopere astfel vânzătorii online care evită taxele. Fiscul va înființa o nouă structură de control pentru comerțul electronic. ANAF monitorizează deja magazinele online cu prețuri reduse, vânzătorii de pe platformele olx.ro, ocazii.ro care tranzacționează volume mari și magazinele online ale unor firme din alte țări, care au trafic ridicat. 

Inspectorii ANAF au cerut date de la site-ul de vânzări directe pentru a monitoriza volumul de vânzări ale unor utilizatori, dar și de la marile firme de curierat. ANAF monitorizează piața de electronice pentru a identifica magazinele online care practică prețuri reduse, sub nivelul celor de referință. 

Un document obținut de site-ul Profit arată că pentru a eficientiza măsurile, ANAF va înființa o structură de specialitate în comerț electronic din care vor face parte specialiști IT și specialiști în investigații fiscale. 32.000.000 de lei este prejudiciul estimat în ultimii doi ani, ANAF sesizând organele de urmărire penală. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel