Efectele BREXIT-ului în Europa. Explicațiile unui membru de onoare al Academiei Române

Brexit - Camera Lorzilor, vot final
Brexit - Camera Lorzilor, vot final

Alexandru Cumpănașu a vorbit cu preşedintele Institutului Francez de relaţii internaţionale, Thierry de Montbrial despre efectele BREXIT.

Întrebat cum vede viitorul Europei, Thierry de Montbrial, preşedintele Institutului Francez de Relaţii Internaţionale a susținut: "Există multe scenarii. Aș vrea să încep totuși cu niște vești bune. Cea mai bună metodă de a evita repetarea tragediilor este conștientizarea lor. Dar să luăm chestiunea Brexit-ului. Am fost foarte surprins de faptul că, în ziua următoare a votului de pe 23 iunie, pe 24 iunie, promotorii Brexit-ului din Marea Britanie arătau de parcă ei ar fi fost cei învinși. Se vedea pe fața lor. Unii chiar și-au dat demisia, scrie realitatea.net.

Preşedintele Institutului Francez de relaţii internaţionale a subliniat că acum, după Brexit, vocile care vorbeau despre retragerea din U.E au devenit mai calme. 

"Dar, ca să rămânem la subiect, aspectul interesant este că peste tot în Europa, nu numai în Marea Britanie, oamenii care începuseră să se “joace” cu ideea de a se retrage din Uniunea Europeană au devenit mult mai calmi. Putem privi exemplul Ungariei, cu Viktor Orban, într-o oarecare măsură la republica Cehă și chiar și în Polonia, cu noul regim. Vocile lor pe acest subiect au devenit mult mai ponderate. Ca și cum ar fi realizat, dintr-odată, faptul că destrămarea Europei poate fi o posibilitate serioasă. Ca de fiecare dată când ești pe cale să pierzi ceva prețios, când posibilitatea devine serioasă, realizezi brusc prețul pe care urmează să îl plătești. Cred că exact asta se întâmplă acum.", spune de Montbrial.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel