Efect surpriză al crizei ucrainene asupra economiei Poloniei

Radoslaw Sikorski
Radoslaw Sikorski

Evenimentele din Ucraina vor accelera intrarea Poloniei în zona euro, a declarat, joi, ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski.

Polonia va grăbi introducerea monedei unice ca urmare a crizei ucrainene, a declarat Sikorski în fața Camerei inferioare a Parlamentului, în cadrul unui discurs despre politica externă a țării.

"Evenimentele din Ucraina ar trebui să grăbească integrarea noastră în zona euro cât mai devreme posibil", a spus el, citat de Itar-Tass. Decizia asupra posibilei introduceri a monedei unice europene nu va avea importanță doar economică și financiară, dar și una politică, a spus Sikorski.

Zona euro este bazată pe principiul "unul pentru toți și toți pentru unul" de când "amenințările serioase asupra unui stat au condus automat la schimbări în toate statele membre".

"În actuala situație internațională complicată, este în interesul nostru să creăm o astfel de interconectare între Polonia și celelalte țări europene", a adăugat șeful diplomației. 

Guvernul Poloniei va discuta tema introducerii monedei euro după alegerile parlamentare și prezidențiale din 2015. Dacă țara îndeplinește toate cerințele și se va lua o decizie favorabilă, republica va putea să acceadă la zona euro în 2018.

Ministrul român al Bugetului, Liviu Voinea, a declarat că România a stabilit ca dată țintă pentru aderarea la euro 1 ianuarie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel