Șefa unui centru de plasament, demisă pentru că a deconspirat abuzurile asupra copiilor

copil_rugaciune_53641400
copil_rugaciune_53641400

Şefa unui centru de plasament din Galaţi a fost demisă, după ce a făcut publice abuzurile comise de personal asupra copiilor. 

Pentru a dovedi că asistentele îi maltratează pe cei mici, femeia a montat în centru un sistem de înregistrare audio.

Injuriile şi relele tratamente au fost înregistrate, iar cu dovezile în mână, şefa centrului a făcut referat la Protecţia Copilului. Cum reclamaţiile vizau asistente protejate, tot ea a fost suspendată pe motiv că a montat ilegal sistemul de înregistare şi a încălcat legea privind protecţia informaţiilor cu caracter privat.

Directoarea Centrului de Plasament a sesizat în urmă cu câteva luni că infirmierele se purtau urât cu copiii. Deşi le-a atras atenţia îngrijitoarelor să aibă grijă de cei mici, femeile au continuat abuzurile. Aşa că directoarea le-a înregistrat pe asistente când înjurau, ţipau şi loveau copiii. În baza lor a făcut reclamaţii la superiori.

Pentru insistenţa cu care a vrut să demonstreze abuzurile, şefa centrului a fost suspendată din funcţie fără nicio explicaţie. Luaţi la întrebări, şefii de la Protecţia Copilului au susţinut în continuare că fosta directoare este cea care a greşit.

În Centrul de plasament sunt internate peste 50 de persoane de la 6 luni şi 23 de ani, cei mai mulţi dintre ei cu dizabilităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel