Șefa licențelor din cadrul ARR, reținută de DNA

Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române Bucureşti, a fost reținută de  procurorii DNA, sub acuzația de luare de mită și complicitate la spălare de bani. Ea a cerut și primit un autoturism, două laptopuri și mai multe alte bunuri pentru a acorda licențe de transport anumitor firme.

În același dosar au mai fost reținuți soții Șefan și Olezia Cadar, mituitorii din acest caz. Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există indicii temeinice privind săvârşirea unor fapte de corupţie în contextul derulării licitaţiei privind "Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014-2019". Astfel, la data de 29 noiembrie 2013, la nivel naţional, s-a declanşat procedura de licitaţie pentru atribuirea traseelor cuprinse în programele judeţene de transport pentru perioada 1 ianuarie 2014-30 iunie 2019. În contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia ar fi apelat la ajutorul Danielei Dobrilă pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013.

Un autoturism, un televizor, boxe, bani și  laptopuri,  mită de la soții Cadar

De asemenea, a mai rezultat că tot la ajutorul lui Dobrilă ar fi apelat pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitație a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj. Procurorii au stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei, Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie – decembrie 2013, în mai multe rânduri la Bucureşti pentru „a rezolva" din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la Daniela Dobrilă. Pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, Dobrilă ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro).

De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaților, a rezultat că Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soții Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de cca 3500 euro. La data de 18.11.2013, consecutiv cu înmatricularea autoturismului primit, Dobrilă Daniela ar fi întreprins demersurile necesare şi ar fi emis un act (punct de vedere al ARR), datorită căruia, la data de 25.11.2013 Tribunalul Cluj a dispus suspendarea actului administrativ al CJ Cluj. Consecinţa directă a acestei hotărâri, urmărită de soţii Cadar, ar fi constat în reintroducerea în licitaţie a unor trasee de transport persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel