Șef SPP, precizări despre accidentul lui Dodon și 'tentativa de asasinat'

Şeful interimar al Serviciului de Protecţie şi Pază din Republica Moldova (SPPS), Anatolie Golea, a dezminţit marţi afirmaţiile făcute de reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor (prorus, de stânga), potrivit cărora accidentul rutier în care a fost implicat preşedintele Igor Dodon ar fi fost un atentat împotriva acestuia, informează Radio Chişinău.

Într-o intervenţie televizată, oficialul moldovean a ţinut să sublinieze că accidentul nu a fost provocat intenţionat. Anatolie Golea a declarat că, la nivelul instituţiei sale, a fost analizată versiunea privind atentatul, dar s-a stabilit că a fost totuşi un accident. Şoferul camionului, a spus el, nu a adaptat viteza la carosabilul ud şi astfel a intrat în coliziune cu maşina care venea din sens opus. Totodată, accidentul a avut loc în vârf de pantă, unde vizibilitatea era redusă, a precizat şeful Serviciului de Protecţie şi Pază. Anterior, mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor, din rândurile cărora provine şi Igor Dodon, au încercat să acrediteze ideea că accidentul rutier de duminică ar fi fost de fapt o 'tentativă de omor', care ar avea legătură cu activitatea politică a lui Igor Dodon. Referitor la acest accident, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că 'limita de viteză trebuie respectată inclusiv de cei care cred că au primit funcţia de la Dumnezeu', sugerând că maşinile din convoiul prezidenţial circulau cu viteză excesivă. Cât priveşte versiunea acreditată de socialişti privind 'tentativa de asasinat', Maia Sandu a spus: 'Socialiştii au tăiat frunze la câini în ultimii ani, iar acum au găsit un subiect de campanie electorală', conform portalului Unimedia.info.

O vânătaie pe nas

Igor Dodon a apărut marţi pentru prima dată în faţa camerelor de luat vederi după accidentul suferit duminică în apropiere de Străşeni, afişând o vânătaie pe nas, în cadrul unei şedinţe convocate la preşedinţie cu privire la situaţia curentă din Republica Moldova şi agenda evenimentelor internaţionale preconizate pentru perioada imediat următoare, conform publicaţiei Telegraf din Chişinău. El a ţinut să mulţumească tuturor care i-au urat însănătoşire grabnică lui şi familiei sale, sugerând că mama sa va mai rămâne sub supravegherea medicilor. În afară de Dodon, în maşina implicată în accident se aflau mama şi unul dintre cei trei fii ai săi, care însă nu a avut de suferit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel