Șef NATO: Independența Scoției înseamnă cataclism

Fostul secretar-general al NATO, Lordul George Robertson, avertizează că independența Scoției va avea un efect de cataclism pentru stabilitatea europeană și globală pentru că va submina puterea Marii Britanii la nivel mondial.

Într-un discurs susținut în Statele Unite ale Americii, fostul secretar pentru Apărare al Marii Britanii a spus că independența Scoției va declanșa o avalanșă de mișcări separatiste, va destabiliza Irlanda de Nord și va da un imbold dictatorilor să facă ”anexări”, conform The Guardian.

Lordul Robertson crede că votanții din Scoția nu sunt conștienți că opțiunea pe care o vor face la referendumul din septembrie are implicații care transcend Marea Britanie.

”Mi-e teamă că noi scoțienii participăm la dezbaterea asta dintr-un balon de săpun și ignorăm că, în exteriorul acestui balon, pierdem din vedere că decizia noastră din 18 septembrie va avea implicații mai mari decât crede oricare dintre noi”, a spus Lordul Robertson.

Citește și: Afacerea ”Independența”: cât valorează referendumul de secesiune. Taxa care duce la explozia unui imperiu

Scindarea Marii Britanii ar slăbi statutul global al acesteia și ar provoca convulsii politice în interiorul Regatului, într-un moment în care pe scena globală este nevoie, mai mult decât oricând, de ”solidaritate și nervi tari”, a mai spus fostul șef al NATO.

El a anticipat că de o rupere a Marii Britanii se vor bucura inamicii Vestului și ”alte forțe întunecate”.

Guvernul Scoției a respins comentariile fostului șef al NATO, spunând că acestea au menirea de a-l forța pe președintele american Barack Obama să se opună public independenței Scoției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel