Șef de poliție reținut de DIICOT pentru trafic cu minori și trafic de persoane

Şeful Poliţiei Mizil, Marius Rotaru, a fost arestat preventiv, joi după-amiază, alături de alte trei persoane, în dosarul de trafic de minori şi trafic de persoane.

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Rotaru şi al altor trei persoane, decizia nefiind definitivă.

Şeful Poliţiei Mizil, Marius Rotaru, dar şi inculpaţii Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin şi Cornelia Chirbea au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent, inculpaţii Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenţă. S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona", se precizează într-un comunicat DIICOT.

Potrivit documentului, există suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, în calitate de şef al Poliţiei Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente.

Știrea inițială:

Comisarul șef Marius Rotaru, șeful Poliției Mizil, a fost rețint pentru 24 de ore, joi dimineața, de către procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de persoane, după o audiere de circa 12 ore. Marius Rotaru ar fi protejat o reţea de proxeneţi din Mizil care exploata inclusiv minore.

Potrivit unor surse, unele dintre minore ar fi depus plângeri la Poliţia Mizil în care arătau că sunt exploatate sexual, însă reclamaţiile acestora nu ar fi fost soluţionate de structura condusă de Rotaru.

Marius Rotaru este acuzat de favorizarea infractorului și abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel